Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 23.02.2018 - 08:30  //  aktualizácia: 23.02.2018 - 10:35  //  zobrazené: 1456

Mesto podporí váš dobrý projekt

Na mestskom rozpočte môžu obyvatelia mesta aj v tomto roku participovať. Šaľa je jedna z mála miest, kde participatívny rozpočet funguje už niekoľko rokov. Na tento účel schválili 5000 eur poslanci mesta. Ak máte dobrý nápad, ako zatraktívniť niektorú lokalitu v meste, vypracujte projekt a požiadajte o financie na jeho realizáciu!

„Proces realizácie participatívneho rozpočtu prebieha tak, že skupiny obyvateľov (nie občianske združenia), alebo aj jednotlivci navrhnú projekty, ktoré by si želali realizovať s cieľom skrášlenia a zlepšenia podmienok  života v meste Šaľa. Sú to práve obyvatelia, ktorí navrhnú a spracujú projekt, pričom mestský úrad im bude nápomocný ako odborný poradca v tom, že vyhodnotí lokalitu v zmysle majetkových vzťahov, vhodnosť výberu lokality, reálnosť rozpočtu. Investícia by mala byť zameraná na rozvoj a skrášlenie mesta,“ píše vo výzve na predkladanie projektov Gabriela Braníková z referátu životného prostredia. Žiadosti treba poslať do konca apríla tohto roka.

Zmyslom participatívneho rozpočtu nie je len „minutie“ peňazí, ale aj aktívna spolupráca počas celého projektu zo strany obyvateľov. V minulom roku sa z občianskeho rozpočtu podarilo zveľadiť päť lokalít. Hoci z 5000-eurového „balíka“ by nebolo možné vyhovieť všetkým žiadostiam, mesto nakoniec zrealizovalo všetky nápady. Aj takouto cestou chce mesto podporiť záujem obyvateľov o participatívny rozpočet. Veríme, že aj v tomto roku sa nájde mnoho dobrých nápadov, ktorých uskutočnenie prinesie veľa radosti.

 

V prílohe nájdete celé znenie výzvy a podmienky podávania projektov.

 

(ek)

  • realizácia jedného z projektov v roku 2017, foto: archív MsÚ Šaľa

Prílohy