Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.03.2024 - 13:22  //  aktualizácia: 22.03.2024 - 13:38  //  zobrazené: 231

Materská škola Budovateľská dostane nový šat

Škôlka v srdci mesta vychovala už niekoľko generácií. Budova má čochvíľa 60 rokov. Má síce vymenené okná, ale jej fasáda pripomína skôr minulé storočie. Onedlho sa to zmení. Mestu sa podarilo získať z envirofondu viac ako 205-tisíc eur na rekonštrukciu budovy s cieľom znížiť jej energetickú náročnosť.

Dnes je tu čulý stavebný ruch. Rodičia sa ale nemusia obávať, škôlka funguje v bežnom režime. „Majú tu majstri zložený svoj materiál, ale prevádzka škôlky je tak isto ako iné dni, od 6.00 do 16.30 hod a všetky triedy sú plne v prevádzke. Sme dohodnutí, že keď detičky spia, aj majstri robia niečo iné, nehlučné, vysvetľuje riaditeľka škôlky Silvia Bartošová. Ako ďalej dodala, je to tak trochu aj atrakcia pre deti, sledujú „ujov, ako chodia po lešení.“ V rámci rekonštrukcie sa zatepľuje strecha, vymenia sa ríny, robí sa obvodový plášť, vynoví sa terasa so sedacím múrikom a lavičkami. Mesto na investíciu získalo financie z Environmentálneho fondu vo výške 205 500 eur. „Tešíme sa, veď je to jedna z najstarších škôlok v meste. V budúcom roku oslávil svoje 60. výročie od založenia už v novom šate,“ dodáva primátor.

Keďže má škôlka veľký dvor plný zelene a stromov a chcú zapadnúť do tohto prostredia, zvolila si pre nový šat farby Zeme. Budova sa bude pýšiť v odtieňoch hnedej.

Tento projekt bol zrealizovaný s podporou

Environmentálneho fondu.

 

(ek)