Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.11.2017 - 11:42  //  aktualizácia: 03.11.2017 - 13:00  //  zobrazené: 801

Malá veľká pomoc pre 65 Šaľanov

Na šalianskej fare sa v piatok rozdávali potravinové balíčky. 13,5 kilogramov múky, cestovín, cukru či iných základných potravín potešilo v Šali 65 rodín.

Pred šalianskou farou stálo v piatok ráno niekoľko netrpezlivých ľudí. Prišli si prevziať balíček, ktorý im obohatí špajzu alebo kuchyňu. Medzi oprávnenými je aj pani Bóriková, ktorá sa stará o svoje štyri maloleté vnúčatá. Za potravinovú pomoc je veľmi vďačná, balíčky ušetria jej aj tak skromný rozpočet dôchodcu od niekoľkých nákupov.

Potravinové balíčky sú financované z Európskej únie. O tom, kto je oprávnený takýto balík si prevziať, rozhoduje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Ako povedal vedúci Farskej charity sv. Jozefa v Nových Zámkoch Pavol Pšenák, v piatok sa roznieslo v celom šalianskom okrese 739 balíkov. „Dnes chodíme v celom okrese - Šaľa, Vlčany, Neded, Selice, Žihárec, Tešedíkovo, Trnovec nad Váhom, Močenok, Horná Kráľová a Hájske,“ dodal Pavol Pšenák. Balíky sa rozdávajú štyrikrát do roka, projekt potravinovej pomoci bude trvať do roku 2020.

Balíčky, ktoré si ľudia neprevezmú na fare, sa snaží sprostredkovať Referát sociálnych vecí na MsÚ Šaľa cez terénnych pracovníkov, ktorí sa s oprávnenými stretávajú.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/