Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.02.2019 - 16:49  //  aktualizácia: 28.02.2019 - 08:43  //  zobrazené: 2053

Majme úctu aspoň k ľudskému životu

Predstavte si, že pracujete ako závozník na smetiarskom vozidle, vyprázdňujete vrecia z polopodzemných kontajnerov a zrazu sa na vás rúti veľký, ťažký kus betónu. Bohužiaľ, aj toto je realita, ktorá sa stala vo Veči, na ulici Nivy.

Hoci majú moderné polopodzemné kontajnery vo Veči menší otvor ako klasické „1100-vky“, vynaliezaví občania dokázali vyhodiť množstvo stavebného odpadu aj do týchto kontajnerov. Smetiari vyviezli aj vďaka tomuto činu neznámeho obyvateľa o dve tony odpadu viac ako bežne. Nie len že sa poškodilo vrece v kontajnery, „manéver“ pri vyprázdňovaní vreca bol nebezpečný najmä pre obsluhujúci personál. Vrecia v polopodzemných kontajneroch sú určené pre rôzne druhy odpadu a znesú veľa – komunálny odpad, papier, plast, dokonca aj sklo. Určite však nie je určené na stavebný odpad.

Touto cestou opäť apelujeme na obyvateľov, aby mali úctu aspoň k ľuďom, ktorí s vyprodukovaným odpadom pracujú. Opätovne prosíme, aby so stavebným odpadom nakladali tak, ako majú – vyviesť a odovzdať ho za menší poplatok na zbernom dvore vo Veči. K stojiskám nepatrí ani veľkorozmerný odpad, čiže starý nábytok, koberce, police, skrine a podobne. Aj tie môžete pokojne odovzdať, bezplatne, na zbernom dvore. K dispozícii je šesť dní v týždni.

 

(ek)