Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 26.06.2018 - 10:33  //  aktualizácia: 26.06.2018 - 11:49  //  zobrazené: 2138

Kto najazdil najviac na bicykli?

Šaľania počas mája najazdili 9 559,96 km a ušetrili 2 418,69 CO2! Do práce totiž chodili na bicykli!

Šaľa sa v tomto roku zapojila do celonárodnej kampane Do práce na bicykli tretíkrát. Oproti prvému ročníku bol záujem o súťaž trojnásobný. Počas prvého roka sa prihlásilo 36 ľudí, v tomto roku ich bolo až 129. Kto najazdil najviac kilometrov?

V nemocničnom parku sa v pondelok popoludní zišli cyklisti – malí i veľkí. Do projektu sa totiž zapojili zamestnanci šalianskych spoločností, no v hojnom počte aj deti. Takmer 130 ľudí vyhralo boj nad pohodlnosťou. Mesto ich snahu urobiť niečo pre životné prostredie a zdravie ocenilo drobným darčekom v podobe kľúčenky vyrobenej špeciálne pri tejto príležitosti. „My sme cyklistiku trochu opustili aj z dôvodu intenzity dopravy, akú tu máme. Napriek tomu máme množstvo nadšencov, ktorí tomu fandia, sú aj vyťažení, zamestnaní, ale nájdu si čas na cyklistiku. Máme množstvo detí, ktoré sa do tejto aktivity zapojili vďaka nadšeniu pani učiteliek, rodičov. Onedlho budeme mať vybudovanú cyklotrasu, kde by sme mohli využívať svoj dopravný prostriedok. Verím, že postupne sa rozšíria podmienky na to, aby sa cyklistika opäť využívala tak ako kedysi,“ prihovoril sa primátor Šale Jozef Belický prítomným.

Vyhlasovateľom súťaže je národný cyklokoordinátor Ministerstva dopravy SR, ktorého zástupca prišiel cyklistov pozdraviť tiež. Po vyhodnotení nasledovala chvíľa napätia pri zapaľovaní sviečky na slávnostnej torte. Program spestril športovými disciplínami aj Adam Rusznák, ktorého šalianski škôlkari dôverne poznajú ako „trénerka“.

Najväčší počet jázd – TÍM: VUCHŤÁCI – 162 jázd

Najväčší počet odjazdených kilometrov – TÍM: Bežci Šaľa s počtom km 1 720, 05

Najväčší počet uskutočnených jázd medzi jednotlivcami s počtom jázd 46 z tímu Vuchťáci získala Miroslava Lachová

DIPLOM za najväčší počet najazdených km medzi JEDNOTLIVCAMI s počtom najazdených km 729, 43 km z tímu Bežci Šaľa získava p. Miroslav Miškovič

Diplom za najväčší počet registrovaných účastníkov získala samozrejme MŠ 8. mája. Ich odmenou bola plná taška sladkostí.

 

(ek)