Domov   >  Kino
publikované: 14.11.2023 - 09:03  //  aktualizácia: 14.11.2023 - 11:12  //  zobrazené: 512

Kôň, Víkendoví rebeli, Všetci ľudia budú bratia, Trollovia 3, Marvels, Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách, Päť nocí u Freddyho

Program kina (15.11.-19.11.2023)

Streda 20:00 Kôň

Žáner: Komédia, Dráma

Na Vianoce objaví učiteľ Dušička vo svojom byte koňa. Situácia je o tom absurdnejšia, že býva v byte na druhom poschodí činžiaku. Nepamätá si ako sa k nemu kôň dostal, nevie ako sa ho zbaví. Prítomnosť cirkusového koňa sa stáva zdrojom nielen bizarných situácií ale aj katalyzátorom jeho vzťahov v živote. Dušička spoznáva skutočnú tvár ľudí, ktorí ho obklopujú. Pretože vo vyhrotenej situácii všetci strácajú svoje masky. V hlavnej úlohe sa predstaví Daniel Fischer. (Garfield film)

 

Štvrtok 20:00 Víkendoví rebeli

Žáner: Komédia, Dráma

 

Dojemný príbeh podľa skutočnej udalosti, ktorá okúzlila Nemecko. Od tvorcov Srdcoví rebeli prichádza film pre celú rodinu, tentokrát z prostredia futbalu. Malý Jason do bežnej triedy celkom nezapadá. Má poruchu autistického spektra. Je inteligentný, škola rodina navrhuje preložiť Jasona do špeciálnej školy. Avšak rodina sa nevzdáva a medzi otcom a synom je dohoda – keď Jasonovi otec Mirco pomôže vybrať futbalový klub, ktorého sa stane Jason fanúšikom na oplátku sa Jason bude snažiť v škole. Má to však háčik. Jason chce navštíviť všetky futbalové štadióny v Nemecku! (Magicbox)

 

Piatok 19:00 Všetci ľudia budú bratia

Žáner: Dokumentárny

Líder Pražskej jari nastolil v období slobodných šesťdesiatych rokov ideu socializmu s ľudskou tvárou, ktorú umlčali sovietske tanky. Tvár Alexandra Dubčeka sa aj napriek totalitnej temnote stala symbolom. Vo filme “Všetci ľudia budú bratia” sa k tomuto stále živému symbolu vracia slovenský režisér Robert Kirchhoff a skladá príbeh “tváre Dubček”. Tváre vizionára a tajomníka, ideálu a reality, absolútneho a relatívneho, elitného a ľudového, globálneho a lokálneho, moci a bezmocnosti, víťazstva a prehry. Svedkov Dubčekovho života sledujeme vo výjavoch od utopickej komúny v Kirgizsku, kde vyrastal, cez éru popovej politickej hviezdy, éru disidentu — väzenia na slobode až po Nežnú revolúciu v roku 1989, Dubčekov návrat do veľkej politiky a jeho tragickú smrť. (Film Expanded)

 

Sobota 16:00 Trollovia 3

Žáner: Animák

Trollia princezná Poppy mala vždy obrovskú slabosť pre svojho trochu nevrlého kamaráta Vetvoša. Po dvoch filmoch skutočného priateľstva a neúnavného flirtovania to začína byť vážne. Ako sa títo dvaja a zbližujú a spoznávajú ešte viac, Poppy zisťuje, že Vetvoš skrýva trochu nepríjemnú, ale veľmi vzrušujúcu kapitolu svojho života. Kedysi bol totiž členom populárnej chlapčenskej kapely BroZone. Kapela sa však rozpadla kvôli nešťastnej udalosti, ktorá spôsobila, že sa speváci úplne rozišli a išli každý svojou cestou. Jeden z nich však skončil v pazúroch dvoch všemocných popových naničhodníkov, ktorí prišli na to, ako po kvapkách vysávať jeho spevácky talent a využívať ho na ovládnutie hitparád a davov. Ale aj ten najväčší talent sa nakoniec vyčerpá a zajatému Floydovi pomaly dochádza čas. A tak kolegovia z kapely odhodia svoje staré spory (aspoň dočasne) a vydajú sa na nebezpečnú záchrannú misiu. Do misie sa samozrejme zapojí aj zamilovaná Poppy, ktorá bez Vetvoša neurobí ani krok sama. Na konci tejto dobrodružnej cesty na ňu však čaká, jedno veľmi trpké prekvapenie. Diváci, ktorí si nenechajú tretiu časť ujsť, by sa mali pripútať, pretože Trollovia 3 sú poriadna jazda. (Cinemart)

 

Sobota 18:00 Marvels- Slovenský dabing

Žáner: Sci-fi, Akcia

Carol Danversová, známa aj ako Captain Marvel, získala späť svoju identitu, ktorú jej vzali kreejskí tyrani, a pomstila sa Najvyššej inteligencii. Keď ju jej povinnosti zavedú do anonymnej červej diery spájanej s kreejským revolucionárom, v dôsledku nečakaných okolností na ňu dopadne ťarcha celého destabilizovaného vesmíru. Jej schopnosti ju spájajú s Kamalou Khanovou alias Ms. Marvel a jej vzdialenou “neterou”, kapitánkou Monicou Rambeauovou, ktorá sa medzitým stala astronautkou pre vesmírnu stanicu S.A.B.E.R. Nesúrodá trojica musí spojiť sily a naučiť sa spolupracovať, aby zachránila vesmír. (Cinemart)

 

Sobota a nedeľa 20:00 Hry o život: Balada o hadoch a vtáčatkách

Žáner: Dobrodružný

Začínajú desiate Hry o život. Osemnásťročný Coriolanus Snow čaká len na to, ako v nich zahviezdi. Tento rok bude mentorom jedného z vyvolených. Tvrdo drel, aby dokázal naplno využiť svoj šarm, vedomosti a zručnosti a doviesť svojho vyvoleného k víťazstvu. Lenže šťastena mu nepraje. Jeho vyvolenou je dievčina z chudobného dvanásteho obvodu, tej najväčšej spodiny v celom Paneme. V aréne to bude súboj na život a na smrť. Mimo arény sa v Coriolanovi však prebúdzajú city... a tak sa musí rozhodnúť, či bude dodržiavať pravidlá, aj keď mu jeho pud sebazáchovy radí niečo úplne iné. Boj o prežitie nakoniec odhalí, kto je nevinné vtáča a kto je had, čakajúci na svoju príležitosť zaútočiť. (Forum film)

 

Nedeľa 18:00 Päť nocí u Freddyho

Žáner: Horor

Dokázali by ste prežiť päť nocí ako nočný strážnik v zatvorenej prevádzke bývalej pizzerie, v ktorej naviac straší ? (Cinemart)

 

Sledujte:

FB: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na web stránke kina: http://www.kino.sala.sk/