Domov   >  Kino
publikované: 15.01.2024 - 14:28  //  aktualizácia: 15.01.2024 - 14:54  //  zobrazené: 622

Jedeme na teambuilding, Sedliaci, Vtáci sťahováci, Máša a medveď 2- Dvojitá zábava

Program kina (18.1.-21.1.2024)

 

Štvrtok a nedeľa 18:00 Jedeme na teambuilding (18+)

Žáner: Komédia

Ambiciózneho korporátneho zamestnanca Aleša (Jakub Prachař) jeho narcistický šéf (Alexander Bárta) namiesto povýšenia preloží na najhoršie oddelenie - do call centra. Tam veľmi rýchlo musí prísť na to, ako spolu s trafenou konšpirátorkou Marcelou (Peťa Polnišová), neurotickým nihilistom Michalom (Vojta Kotek), vzorňáčkou Jitkou (Anna Polívková) a ďalšími bizarnými kolegami vytvoriť zohranú partiu. Len tak môže počas teambuildingového víkendu poraziť bývalých kolegov, zachrániť svoje nové oddelenie pred zrušením a hlavne nájsť stratenú sebaúctu. (ITA film)

 

Štvrtok 20:00 Sedliaci

Žáner: Animovaný, Dráma

Po celosvetovom úspechu filmu S LÁSKOU VINCENT sa tentoraz dvojica režisérov DK Welchman a Hugh Welchman zamerala na jedno z najvýznamnejších diel poľskej literatúry SEDLÁCI. Román, za ktorý jeho autor W. S. Reymont získal Nobelovu cenu. Ústrednou postavou príbehu je krásna Jagna, nemajetná dievčina, do ktorej sa zamiluje starý a bohatý sedliak Boryna. Cez protesty svojej rodiny sa s ňou ožení. Jagna však čelí rozhodnutiu, či je pre ňu dôležitejší spokojný život v blahobyte alebo láska k Antkovi, synovi sedliaka Borynu. Bohužiaľ v krajine tradícií sa láske nepraje. Režiséri sa vo filme vracajú k poľským koreňom a román Władysława Reymonta prezentujú širokej verejnosti pomocou techniky animovanej maľby, ktorá si už vďaka filmu nominovanom na Oscara S LÁSKOU VINCENT získala srdcia stotisíc fanúšikov po celom svete. Vo filme Sedliaci sa nevenovali iba samotnému románu, ale interpretovali do neho tiež obrazy významných predstaviteľov hnutia Mladé Poľsko, ako je Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc alebo Leon Wyczółkowski. Ako sami hovoria, bola to pre nich ďalšia objaviteľská cesta, ktorá im umožnila hlbšie preniknúť do emocionálnych možností a estetickej krásy, ktorú môže animácia v podobe špeciálnej olejomaľby priniesť do filmového rozprávania. (Vertigo Distribution)

 

Sobota 16:00 Vtáci sťahováci

Žáner: Animovaný

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom nám štúdio Illumination predstavuje ďalších hrdinov, ktorých si zamilujete. Pozývame vás na vzrušujúci let do neznáma v príbehu o kačacej rodine, ktorá zatúži po nevídanom dobrodružstve. Pokiaľ nevystrčíte päty z domu, nič sa vám nestane. To je v skratke životná filozofia kačacieho otca Mallarda, ktorý svoju manželku Pam a ich dve deti neustále presviedča o prednostiach ich domáceho rybníka, za ktorým sa nachádza len divočina a nebezpečenstvo. Pam je však unavená z jednotvárneho života a želá si, aby jej dospievajúci syn Dax a dcéra Gwen zažili, to po čom ona sama túži. Pozrieť sa do sveta a zažiť neobyčajné putovanie po nádherných miestach. Po tom, čo na ich rybníku pristane sťahovavá kačacia rodinka s napínavým príbehom o ďalekých miestach, padne rozhodnutie. Napriek otcovým protestom sa celá rodina vydá z idylického amerického vidieka na exotickú Jamajku! Znie to skvelo, pokiaľ by však hneď na začiatku cesty neurobili kačací hrdinovia zásadnú chybu. Vybrali sa opačným smerom. A tak ich krídla zanesú do džungle mesta, ktoré nikdy nespí, New Yorku. Tu ich samozrejme čakajú dobrodružstvá na každom kroku, vrátane tých, ktoré by si najradšej odopreli (napríklad nedobrovoľná návšteva kuchyne reštaurácie, kde je vyhláseným jedlom kačica na pomarančoch). Keď ste zohratá rodina, ktorá za každých okolností ťahá za jeden povraz, máte šancu zvládnuť nástrahy najväčšieho mesta. (Cinemart)

 

Nedeľa 16:00 Máša a medveď 2: Dvojitá zábava

Žáner: Animovaný

Zapnite si bezpečnostné pásy, divoká cesta sa začína! Máša sa vydáva z lesa na návštevu mesta a potom späť domov. Prvou zastávkou je svadba: keď dorazí, všade ju prenasledujú problémy. Máša spôsobí nemalý rozruch, keď sa pohráva so svadobným závojom, preteká na vozíku s tortou a naháňa holuby. Po svadbe nás čaká podmanivé a hrejivé vianočné dobrodružstvo, ktorého stredobodom je dvanásť mesiacov. Máša a jej nový kamarát Mesiac Január robia všetko pre to, aby v srdciach dospelých zaiskrili vianočné kúzlo a zachránili pritom sviatky. Pripravte sa na nečakané zvraty a vzrušujúce momenty v tomto sviatočnom rodinnom dobrodružstve Máša a medveď 2 – Dvojitá zábava! (Vertigo Distribution)

 

Sledujte: 

FB: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/