Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.09.2015 - 08:27  //  aktualizácia: 17.09.2015 - 08:33  //  zobrazené: 2351

Futbalový štadión ožil

Približne tisícka ľudí si našla cestu na futbalový štadión počas utorka, 15. septembra. Prilákal ich sem celodenný program Family day, ktorý pripravil Futbalový klub Slovan Duslo Šaľa v spolupráci s mestom.

Program sa začal od 10-tej predpoludnia zápasmi mladých futbalistov. Po poludní sa publiku predviedli šalianski kynológovia a deti si mohli prezrieť aj hasičské autá. Starí i mladí sa mohli pokochať pohľadom na historické vozidlá, ktoré pristavili na štadión členovia Veteran car clubu Galanta. Medzitým sa mohli deti vyšantiť aj na nafukovacích atrakciách.

Podujatie oficiálne otvoril primátor mesta Šaľa Jozef Belický. Cieľom podujatia bolo prilákať ľudí na štadión, najmä prebudiť záujem mládeže o futbal. Potvrdili to aj slová primátora. „Futbal v Šali má nádhernú tradíciu. Každý malý chlapec sníva o tom, že bude úspešný futbalista. Jeho kariéra môže začať práve tu, na našom futbalovom ihrisku, v našom futbalovom klube. Podľa mojich informácií je dnes všetko nastavené tak, aby sa investovalo v rámci výchovy športovcov maximum,“ povedal Jozef Belický počas slávnostného otvorenia. Miroslav Wöllner, generálny riaditeľ FK Slovan Duslo Šaľa vo svojom príhovore taktiež zdôraznil, že cieľom akcie bolo prilákať ľudí na štadión. „Som milo prekvapení, koľko vás prišlo. Dnes sú na prvom mieste deti, na druhom rodičia a my sme až tí poslední. Nech deti na tento deň nezabudnú a nech si ho zopakujeme aj inokedy,“ povedal Miroslav Wöllner vo svojom príhovore.

Po slávnostnom otvorení sa publiku predviedli bubeníci z Nitry. Šou pod taktovkou Campana Batucada bola plná energie, zaujala každú vekovú kategóriu. Podľa vedúceho tímu založili prvú školu samby na Slovensku a navštevujú ju deti od najmenšieho veku. Atmosféra po ich vystúpení gradovala na druhej strane štadióna – o 16-tej sa začal zápas Šaľa – Banská Bystrica, ktorá skončila výhrou domácich, 2:1. Neskôr prítomných opäť zabavilo hudobné vystúpenie. Na pódiu sa predviedli mnohými obľúbení chlapci z Piešťan, Gipsy Cave.

Vo večerných hodinách organizátori žrebovali tombolu. Pripravili približne dvadsiatku cien. Niekto vyhral auto na víkend s plnou nádržou, iný si odniesol vaňu. Na pani Eriku z Veči sa šťastie usmialo trikrát, zakaždým vyhrala darčekový košík. Hlavnú cenu LCD televízor si odniesla Barbora z Nitry.