Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.10.2016 - 16:30  //  aktualizácia: 29.10.2016 - 17:26  //  zobrazené: 1396

Drony odleteli, cintoríny v predĺženom režime

Drony už na šalianskom cintoríne nelietajú. V pondelok 24. októbra boli v doobedňajších hodinách ukončené práce na pasportizácii cintorína v Šali. Výsledkom bude vytvorenie komplexnej evidencie hrobových miest. Dodávateľská spoločnosť aktuálne spracováva získané údaje, výhody pasportizácie by sme mali využiť už v priebehu novembra.

Jej hlavným pozitívom je zjednodušenie dostupnosti údajov. Služba bude dostupná v kancelárii 1.kontaktu na cintoríne ale aj na webe mesta, kde si budete môcť jednoducho a rýchlo nájsť hrobové miesto nebohého. Významné hroby budú disponovať detailnejšími fotografiami. Služba okrem virtuálneho cintorína prinesie aj sprehľadnenie evidencie nájmov k hrobovým miestam. Výsledkom bude virtuálny cintorín nielen na webe mesta ale aj na cintoríne, ktorý Vás jednoduchým spôsobom zavedie k hrobovému miestu. Vyhotovovanie zmlúv a iných administratívnych úkonov bude zrýchlené a jednoduchšie.

Hlavným zámerom je tak skvalitnenie služieb a zjednodušenie prístupu k informáciám. Občanom ďakujeme za súčinnosť a porozumenie pri chvíľkových uzávierkach cintorína z dôvodu prác na pasportizácii.

Zároveň by sme radi upozornili na predĺženie otváracích hodín na cintorínoch z dôvodu „dušičiek“. Od zajtra, 27. októbra budú obidva cintoríny v Šali aj vo Veči otvorené v predĺženom režime od 8:00 do 22:00. Tento stav potrvá až do 3. novembra 2016 (vrátane). Cintoríny budú v tomto čase osvetlené a zabezpečené budú aj posilnené policajné hliadky.

 

(alx)