Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.04.2017 - 15:20  //  aktualizácia: 06.04.2017 - 15:33  //  zobrazené: 2761

Domov dôchodcov oslávil svoj prvý rok

Nový šaliansky domov dôchodcov oslávil svoje prvé narodeniny. Vo štvrtok 06. apríla 2017 sa v priestoroch jedálne zišli takmer všetci jeho obyvatelia aj so zamestnancami. Veľkým prekvapením pre seniorov bol príchod primátora mesta a kultúrna vložka.

Ako sa vyjadril Jozef Belický, každé zariadenie so sebou nesie nejaké problémy – aj keď je to maličkosť ako zlý signál na televíznom programe, všetko sa snažíme riešiť. Dôchodcom poprial veľa zdravia, radostí a príjemne strávených chvíľ. Po príhovoroch a krájaní torty, na ktorej si pochutnal každý, vstúpili do miestnosti detičky z MŠ na Družstevnej ulici. Prvá skupinka zaujala svojim krásnym recitovaním básní určených pre babky a dedkov a spevu s hudbou, tá druhá predviedla aj tance pri známych pesničkách. Nielen „Červené jabĺčko“ si s deťmi zaspievali aj naši seniori. Po detičkách prišiel na rad harmonikár a spevák Marián Horvát z Močenku. K jeho spevu a vyhrávaniu sa veľmi rýchlo pridali aj samotní dôchodcovia.

Stretnutie bolo plné dojemných chvíľ, srdečných úsmevov a príjemných spomienok. Primátor mesta sa nezabudol ani osobne porozprávať s obyvateľmi domova, ktorí ho od seba len ťažko púšťali.

 

Nový domov dôchodcov slávnostne otvorili v piatok 12. februára 2016. Svojich prvých klientov privítal začiatkom apríla 2016. V súčasnosti sú kapacity Domova dôchodcov plné – 60 miest pre seniorov a 20 miest opatrovateľskej služby - a záujemcov má riaditeľka PhDr. Janka Hušvétyová stále. Mesto prostredníctvom OSS súbežne prevádzkuje ešte jedno zariadenie pre seniorov s kapacitou 20 miest.

V budove nového Domova dôchodcov Šaľa je vybudovaný a zariadený dokonca aj rehabilitačný pavilón, ktorý bude slúžiť nielen klientom zariadenia, ale aj ostatným seniorom a zdravotne postihnutým občanom. Jeho spustenie do prevádzky pripravujeme v čo najbližšom čase.

Tento projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR.

 

(alx)

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/