Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.06.2018 - 09:09  //  aktualizácia: 26.06.2018 - 21:21  //  zobrazené: 3597

Centrum voľného času Tip Top v Šali má 50 rokov

Bývalý „Dom detí a mládeže v Šali“ začal fungovať v 1.júna 1968. Za päť dekád činnosti vychoval množstvo talentovaných a šikovných detí, z ktorých sa stali autority pre následné generácie Šaľanov. Prvým riaditeľom bol Ivan Banič, potom Ľudovít Gábor, Mária Kučelatová a v súčasnosti pracuje pod vedením Michala Malárika. Centrum voľného času Tip Top si svoje päťdesiatiny pripomenulo 25.júna 2018 v šalianskom dome kultúry.

Zástupkyňa primátora Danica Lehocká a riaditeľ CVČ Michal Malárik, v pozadí Materinky

Obetaví zamestnanci

Centrum voľného času v súčasnosti ponúka krúžky a voľnočasové aktivity pre takmer tisíc dvesto detí zo Šale i okolia. Pracujú v ňom obetaví a najmä zanietení ľudia, pre ktorých to nie je iba prostriedok ako získať pravidelný mesačný príjem, ale v prvom rade poslanie. Deťom sa totiž venujú naplno. Odovzdávajú im svoje zručnosti a vedomosti. Prebúdzajú v nich schopnosti, rozvíjajú talent. Učia ich žiť nemateriálnym životom a ukazujú im pravé hodnoty. To všetko s láskou.

Krátky dokument

Päťdesiatku treba aj osláviť. Tak ako človek - jubilant, aj inštitúcia si zaslúži tortu či pohár sektu. CVČ uviedlo 25. Júna 2018 premiéru dokumentárneho filmu o svojej organizácii. Autormi sú súčasný riaditeľ Michal Malárik a kameraman a strihač Miroslav Bartovic. Centrom voľného času nás v ňom sprevádzajú deti Adelka Novotná a Katka Kostolná. Odkaz na film nájdete pod príspevkom.

Materinky uviedli Pinocchia aj CD

Po premietnutí dokumentárneho filmu uviedlo Divadlo Materinky, ktorého je spoluzriaďovateľom práve CVČ, premiéru rodinného muzikálu Pinocchio. Na námety svetoznámej rozprávky Carla Collodiho libreto napísala Alenka Demková. Hudbu zložil Valentín Kozaňák, ktorý hru aj režíroval. O Pinocchiovi sa viac dozviete v samostatnom článku. (https://sala.sk/clanok/materinky-uviedli-pinocchia) Materinky po predstavení pokrstili aj svoje tretie CD s autorskými pesničkami z predošlých inscenácií. Nechýbajú ani piesne z Pinocchia.

Krst CD Materiniek

Význam a činnosť šalianskeho centra voľného času pozitívne zhodnotili  Jozef Belický, primátor mesta, Danica Lehocká, zástupkyňa primátora a  Marta Hanečáková, riaditeľka Asociácie centier voľného času. Súčasný riaditeľ Michal Malárik prevzal z rúk primátora pamätnú plaketu a obraz mesta. Centru voľného času, jeho zamestnancom ale najmä deťom prajeme, aby do tejto inštitúcie chodili s láskou a aby vypĺňanie voľného času bolo vždy zmysluplné a prínosné. Tak ako doteraz.

Miro Demín

Foto: Magdaléna Bartovicová

Film: Miroslav Bartovic, Michal Malárik

Ďaľšia fotogaléria tu: http://www.rubinfoto.com/#/Gallery/Concert/Pinocchio_2018/

  • foto Magdaléna Bartovicová
  • foto Magdaléna Bartovicová
  • foto Magdaléna Bartovicová
  • foto Magdaléna Bartovicová
  • foto Magdaléna Bartovicová
  • foto Magdaléna Bartovicová