Domov   >  Kino
publikované: 10.07.2023 - 09:45  //  aktualizácia: 10.07.2023 - 10:24  //  zobrazené: 624

Cool Girl, Indiana Jones a Nástroj osudu, Úžasný Mauric, Elementy, Smolu nosíš ty, láska, Krakenteena Ruby, Mission Impossible: Odplata- Prvá časť, SPIDER-MAN: Cez paralelné svety

Program kina (12.7.-16.7.2023)

Streda 20:00 Cool Girl

Žáner: Komédia, Dráma

Tri mladé hrdinky, tri veľké sny a jedna súťaž, ktorá ich môže všetky splniť. Klaviristka Anet (Kristal Shine), atlétka Marta (Dominique Alagia) a tanečnica Tina (Anna Šulcová) stoja na štartovej čiare dospelých životov. Majú sny, túžby a nádeje, ale aj rodinné a milostné problémy. Každá z trojice dievčat sa prihlási do súťaže Cool Girl s nádejou, že víťazstvo by mohlo pomôcť nasmerovať ich život správnym smerom. Postupne však zisťujú, že na to, aby si človek uvedomil svoju hodnotu, treba predovšetkým veriť v seba samého. (Continental film)

 

Štvrtok 20:00 Indiana Jones a Nástroj osudu- dabing

Žáner: Dobrodružný

Harrison Ford sa vracia do úlohy legendárneho hrdinu Indiana Jonesa – archeológa v tejto očakávanej záverečnej časti kultovej série – veľkolepom a dravom filmovom dobrodružstve. V hlavných úlohách sa spolu s Fordom predstavia . Film režíruje James Mangold (“Ford proti Ferrari”, “Logan”), scenár napísali Jez Butterworth & John-Henry Butterworth a David Koepp a James Mangold na základe postáv vytvorených Georgeom Lucasom a Philipom Kaufmanom, výkonnými producentmi sú Steven Spielberg a George Lucas. Hudbu k filmu opäť zložil John Williams, ktorý je autorom hudby ku každému dobrodružstvu Indyho od pôvodného filmu “Dobyvateľov stratenej archy” z roku 1981. (Cinemart)

 

Piatok 13:30 Úžasný Mauric (vstupné: 3€)

Žáner: Animák

Zo sveta Úžasnej Plochozeme a kníh Terryho Pratchetta prichádzajú do kín obľúbení hrdinovia v animovanej komédii pre celú rodinu s názvom Úžasný Mauric. Prefíkaný hovoriaci kocúr Mauric sa dá dokopy s partičkou inteligentných potkanov, s jedným nie veľmi bystrým chlapcom a spolu vymyslia plán ako ošklbať obyvateľov malého, ospalého mesta. V jeho podzemí sa však ukrýva tajomstvo a Mauricov dokonalý podvod sa zmení na nečakané dobrodružstvo. Mauric je kocúr ulice. Je všetkými masťami mazaný a ako každá správna mačka myslí iba sám na seba. Jedného dňa však zrazu zistí, že začína mať ľudské myšlienky a dokonca dokáže rozprávať. A nie je v tom sám! Potkany z miestneho klanu sú na tom rovnako – začali rozprávať, inteligentne uvažovať a zaujímať sa o vzdelanie. Vraj zjedli niečo zo skládky pri čarovnej univerzite. Kocúr a potkany vytvoria zvláštne priateľstvo a do partie k nim pribudne aj mladý chlapec, ktorý je síce len priemerne inteligentný, dokáže však hrať na píšťalke. Svojrázna skupinka putuje z mesta do mesta, potkany všade vytvoria „potkaniu pohromu“ a keď už je najhoršie, chlapec sa nechá najať ako potkaniar, potkany z mesta s pomocou píšťalky odvedie a nechá si za to od miestnych obyvateľov kráľovsky zaplatiť. O odmenu sa potom všetci podelia. Teraz však dorazili do mesta, v ktorom niečo nehrá. Zaváňa to tu sprisahaním nielen na zemi, ale aj pod ňou. V podzemí sa totiž ukrýva naozaj desivé, zlovestné tajomstvo. Osvedčený trik sa náhle zvrtne a namiesto množstva zlata čaká na úžasnú partičku veľké, zábavné a poriadne nebezpečné dobrodružstvo. Animovaný film Úžasný Mauric vznikol podľa knihy Terryho Pratchetta. Britský spisovateľ už desiatky rokov zabáva milióny čitateľov na celom svete svojimi príbehmi z Úžasnej Plochozeme. Jeden z nich, knihu Úžasný Mauric a vzdelané hlodavce, venoval deťom. Pratchettov rozprávačský talent a humor preniesol na plátno ten najpovolanejší. Scenárista snímky Úžasný Mauric Terry Rossio má totiž za sebou napríklad scenáre k Shrekovi 1 a 2 alebo ku všetkým dielom Pirátov z Karibiku. (Bontonfilm)

 

Piatok 18:00 Elementy

Žáner: Animák

Film štúdií Disney a Pixar “Elementy” je úplne nový, originálny celovečerný film, ktorý sa odohráva v meste živlov, kde spolu žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu. Príbeh predstavuje Ember drsnú, pohotovú a ohnivú mladú ženu, ktorej priateľstvo so zábavným, roztopašným a prúdivým chlapcom menom Wade spochybňuje jej presvedčenie o svete, v ktorom žijú, a o osobe, ktorou chce byť. Režisér filmu Peter Sohn hovorí, že príbeh, ktorý je preňho veľmi osobný, začal kresbou ohňa a vodnej postavy, ktoré spolu komunikujú. Predstavoval si nečakané priateľstvo medzi živlami a vzťah, ktorý určite vyvolá trápnosti, vtipkovanie a vtipné prešľapy. “Začal som vrstviť môj vzťah s manželkou – ja som Kórejčan a ona Američanka, napoly Talianka,” Sohn hovorí. “Spočiatku som tento vzťah pred rodičmi tajil, pretože oni – ako v starej škole chceli, aby som sa oženil s Kórejčankou. Posledné slová mojej starej mamy boli doslova “Vezmi si Kórejčanku!” Rovnako ako Sohn, aj Ember je prisťahovalkyňa druhej generácie – len jej rodičia emigrovali z Ohňovej zeme do Element City, kde sa Ember narodila a vyrastala. “Vydáva sa na cestu pochopenia vlastnej identity. Vrcholom Emberinej cesty – a v mnohom aj jej impulzom – je zábavné a osudové priateľstvo s vodným živlom menom Wade. Dej filmu “Elemental” sa odohráva v meste, ktoré spája prvky rôznych prostredí ukazuje, že protiklady sa skutočne priťahujú. “Je to komédia plná srdca,” hovorí producentka Denise Reamová. “Je to príbeh o vzťahoch – medzi ohňom a vodou, medzi rodičmi a ich deťmi a medzi nami všetkými a našimi susedmi, ktorí možno nevyzerajú ako my. Je to sčasti komédia, sčasti rodinná cesta a sčasti stret kultúr.” Podľa Reamovej prišlo do Pixaru viac ako 100 prisťahovalcov prvej alebo druhej generácie, aby sa s tvorcami filmu porozprávalo o svojich skúsenostiach. “Bolo to fenomenálne,” hovorí Reamová. “Väčšina z nás, nech sme kdekoľvek, pochádza odinakiaľ. Bolo tam toľko emotívnych príbehov o tom, čím si ľudia prešli, aby sem prišli – o ich rodinách a skúsenostiach. Myslím, že sa nedá vysvetliť, aký vplyv má niečo také na náš príbeh. (Cinemart)

 

Piatok 20:00 Smolu nosíš ty, láska

Žáner: Romantický, Komédia

Dať prednosť istote a kariére, alebo dobrodružstvu a láske? Nad touto otázkou sa v novom romanticko-dobrodružnom filme zamýšľa herečka Michaela Čobejová. (Cinemart)

 

Sobota 18:00 Krakenteena Ruby

Žáner: Animák 

Toto leto sa vďaka štúdiu DreamWorks Animation ponoríme do divokého a búrlivého života veľmi plachej tínedžerky na bežnej strednej škole. S hrôzou zisťuje, že je priamym členom bájnej rodiny morských krakenov, že jej osud leží v hlbinách oceánu a že ju čakajú dobrodružstvá, o akých sa jej ani nesnívalo. Ale keď máte šestnásť rokov ako Ruby Gillmanová, rozhodne nechcete vyčnievať, chcete nenápadne splynúť s ostatnými spolužiakmi. To sa však celkom nedarí, a to nielen preto, že Ruby je srdcom krakenka. Bohužiaľ, vyniká aj v matematike a jej príliš starostlivá mama jej zakazuje chodiť po škole s ostatnými deťmi na pláž. Hlavne preto, že začne porušovať matkine pravidlá, sa Ruby dozvie, že je priamym potomkom rodu krakenov a má zdediť trón mocnej kráľovnej siedmich morí. Hlavnou úlohou krakena je chrániť oceány pred mocnými a zákernými morskými pannami a tento boj o moc trvá odjakživa. Teraz však nadobudol nový rozmer. Najobľúbenejšie dievča v škole, Chelsea, je v skutočnosti morská panna. Ak má táto plachá tínedžerka ochrániť seba a svoje okolie, bude musieť rýchlo objaviť schopnosti, ktoré robia krakena krakenom. (Cinemart)

 

Sobota 20:00 Mission Impossible: Odplata- Prvá časť- titulky

Nedeľa 20:00 Mission Impossible: Odplata- Prvá časť- dabing

Žáner: Triler, Akcia

Nepolapiteľný Ethan Hunt a jeho tým se vydávajú na ďalšiu misiu, ktorej splnenie, je ako vždy nemožné. Plánovaný predposledný diel série, v ktorom Tom Cruise opäť posúva hranice svojich možností. (Cinemart)

 

Nedeľa 17:30 SPIDER-MAN: Cez paralelné svety- dabing

Žáner: Animák

Miles Morales sa vracia s ďalšou kapitolou oskarovej pavúčej ságy, Spider-Man: Cez paralelné svety. Po opätovnom stretnutí s Gwen Stacy je Spider-Man z priateľskej brooklynskej štvrte katapultovaný cez Multiverzum, kde sa stretáva s tímom Spider-ľudí, ktorých úlohou je ochrániť jeho existenciu. Keď sa však hrdinovia sporia, ako si poradiť s novou hrozbou, Miles sa ocitne v súboji s ostatnými Pavúkmi a musí prehodnotiť, čo znamená byť hrdinom, aby mohol zachrániť ľudí, ktorých miluje najviac. (ITA film)

 

Sledujte: 

FB: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/