Domov   >  Kino
publikované: 29.01.2019 - 13:27  //  aktualizácia: 29.01.2019 - 14:14  //  zobrazené: 2095

Aktuálny kino-týždeň prináša aj Schindlerov zoznam!!

ZLOŽKA 64
30. 1. 2019 (streda) - 20:00

Do rúk detektíva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálneho Oddelenia Q sa dostáva ďalší nevyriešený prípad súvisiaci s tromi mumifikovanými telami sediacimi okolo jedálenského stola. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli ich privádza na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto, kde sa vykonávali podivné lekárske experimenty, zneužívanie a prevýchova necudných dievčat. Mrazivý detektívny príbeh založený na skutočnej kapitole dánskych dejín je štvrtým severským trilerom natočeným podľa bestelleru Jussiho Adler-Olsena.
Trailer k filmu:

 

ŽENY V BEHU
31. 1. 2019 (štvrtok) - 20:00
3. 2. 2019 (nedeľa) - 18:00

Viera (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť i jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér (Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková) v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neubehla ani meter, ale do štartu predsa ostávajú tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Dcéry sa však do behania neženú. Majú úplne iné starosti. Najstaršia Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenne problémom svojich troch synov, zatiaľ čo ich otec Karel (Ondřej Vetchý) ju už dvadsať rokov nevie, alebo nechce, požiadať o ruku. Prostredná Bára (Veronika Kubařová) túži po dieťati, lenže pro neho zatiaľ nenašla toho pravého otecka. Jej biologické hodiny bijú na poplach, a jak Bára sama s hovorí, asi jej neostane nič iného, než si nasadiť kuklu na hlavu a vybehnúť vykradnúť spermobanku. Najmladšia Kačka (Jenovéfa Boková) síce chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadný problém – manželku. Zamilovaná Kačka s vytrvalostí zblúdeného maratónca na vzťahu bez budúcnosti, pretože jej láska je zatiaľ beznádejne slepá. Je zrejmé, že dcéry majú momentálne úplne iné priority než bežecký tréning. Svojrázna mama Viera preto musí napnúť všetky sily, aby rodinnú štafetu priviedla cez radu prekážok a komických komplikácií na štart Jindřichovho vysneného maratónu. S behaním je to úplne rovnaké ako v živote. Dôležité je vydržať a nevzdávať to, keď je cieľ na dosah …
Trailer k filmu:

 

NÁVRAT DOMOV
1. 2. 2019 (piatok) - 17:30

Dobrodružný rodinný film od autora bestselleru Psia duša.

Bella bola len šteniatko, keď si ju Lucas adoptoval a odvtedy boli najlepší priatelia. Jedného dňa však Bella zmizne a ocitne sa vyše 600 km od svojho pána. Láska k nemu je však silnejšia ako nepriazeň osudu a Bella je rozhodnutá sa vrátiť domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta...
Trailer k filmu:


SERENITY: TICHO PRED BÚRKOU
1., 2. 2. 2019 (piatok, sobota) - 20:00

Mrazivý triler SERENITY: TICHO PRED BÚRKOU nás prenesie cez tajomný príbeh kapitána rybárskej lode Bakera Dilla (Matthew McConaughey), ktorého minulosť sa vráti, aby ho na malom tropickom ostrove prenasledovala a následne jeho život zamotala v celkom novej realite. Táto realita ale nakoniec môže byť niečím úplne iným, než sa na prvý pohľad zdá. Minulosť v tomto prípade znamená jeho ex-manželku Karen (Anne Hathaway). Tá ho vyhľadá s prosbou o pomoc. Zachrániť ju a jej dieťa pred jej sadistickým manželom (Jason Clarke), ktorý ju týra. Plán je jednoduchý. Vylákať ho na more a hodiť ho žralokom. Baker sa musí rozhodnúť, čo je správne, čo nie, a čo chce so svojim životom vlastne urobiť...
Trailer k filmu:

 

 

ĽADOVÁ SEZÓNA 2
2., 3. 2. 2019 (sobota, nedeľa) - 16:00

Ľadový medveď Norm si na zimný spánok vôbec nepotrpí. Práve naopak. Keď sa vonku ochladí, začína pre neho a pre celú partiu jeho kamarátov zo Severu tá pravá ľadová sezóna, sezóna plná dobrodružstiev a zábavy. Norm najprv spôsobí riadny rozruch na ceste do New Yorku, aby ho po návrate domov čakala jedna dôležitá úloha. Musí z ostatných zvierat Severu postaviť hokejový tím a v jednom veľkolepom zápase zachrániť drahocenný ľad a ich ľadový domov.
Trailer k filmu:

 

CENA ZA ŠŤASTIE
2. 2. 2019 (sobota) - 18:00

Obyčajné ľudské šťastie môže mať mnoho podôb. Niekedy jasných, niekedy neočakávaných. Kde ho nájsť a čo obetovať? Film režisérky Olgy Dabrowskej „Cena za šťastie“ ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znova nájsť. Vzťah, láska, moc, útek a vlastné deti, ktoré môžu prinášať nádej a radosť, ale oveľa častejšie nakoniec pykajú za naše chyby. Film začína rozvíjať samostatné osudy niekoľkých hrdinov, tak, aby sa ich cesty začali postupne krížiť a nakoniec mohli spolu zložiť jeden veľký príbeh života. Spleť rodičov, ktorých môžete stretnúť každý deň, ich detí a partnerov.
Trailer k filmu:

 

SCHINDLEROV ZOZNAM
3. 2. 2019 (nedeľa) - 20:00

Pred dvadsiatimi rokmi vznikol Schindlerov zoznam, jeden z najzásadnejších filmov všetkých čias. Pri príležitosti tohto výročia sa znovu vracia do kín, doplnený o predhovor režiséra Stevena Spielberga.
Schindlerov zoznam je hlboko šokujúca, nemilosrdná dráma o nočnej more našej civilizácie – holokauste. Príbeh podľa skutočných udalostí rozpráva osudy miestami bezškrupulózneho podnikateľa Oskara Schindlera, ktorý najprv na vojne veľmi zbohatol, aby na jej sklonku obetoval všetky svoje prostriedky a svoj majetok pre záchranu 1100 ľudských životov. Poľský Krakov 1939. Židovská obec je vystavená stále sa zvyšujúcemu tlaku zo strany nacistov. Do tejto situácie vstupuje neúspešný obchodník Oskar Schindler, člen nacistickej strany, veľký zvodca a muž, ktorý cíti, že by na vojnovom utrpení mohol veľmi dobre zarobiť. Lacná pracovná sila v židovskom ghette zaisťuje jeho továrni na smaltované riady obrovské zisky. Lenže Tretia ríša má s jeho zamestnancami úplne iné úmysly, v nákladných vagónoch ich chce poslať do Osvienčimu. Sám Schindler možno netušil, kedy v týchto neľudských opatreniach prestal vnímať ohrozenie svojho podnikania, a kedy začal o „svojich“ židov bojovať kvôli vlastnému svedomiu. Film Stevena Spielberga je určujúce dielo svetovej kinematografie a držiteľ siedmich Oscarov, vrátane ocenenia za Najlepší film roku a Najlepšiu réžiu.
Trailer k filmu:

Viac info o vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.
Tešíme sa na vás!