Domov   >  Kino
publikované: 19.02.2019 - 14:50  //  aktualizácia: 19.02.2019 - 15:15  //  zobrazené: 1579

Čo prináša aktuálny kino-týždeň?

Aktuálny kino týždeň prináša do nášho kina zaujímavé premiéry a pre tých, ktorí ešte nemali možnosť vidieť Trhlinu, tak v sobotu budú mať v našom kine poslednú možnosť.

 

FK: MCQEEN
20. 2. 2019 (streda) - 20:00

Dokumentárny film o jenom z najzásadnejších módnych návrhárov 20. storočia.
Jeho život pripomínal rozprávku a horor zároveň. Obyčajný chlapec z robotníckej rodiny sa vďaka svojmu talentu vypracoval do čela módnych značiek Givenchy alebo Gucci. Hoci by sa mohlo zdať, že mu nič nechýba, v jeho živote nechýbali osobní démoni, ktorých cítiť z každej jeho kolekcie, a ktorí nakoniec jeho život ukončili predčasne. Film je spojením rozhovorov jeho príbuzných, kamarátov či spolupracovníkov a neuveriteľného množstva archívnych záberov.
Trailer k filmu:

 

OSTRÝM NOŽOM
21. 2. 2019 (štvrtok) - 20:00
24. 2. 2019 (sobota) - 18:00

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu.
Trailer k filmu:

 

AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA 3
22. 2. 2019 (piatok) - 17:30
23., 24. 2. 2019 (sobota, nedeľa) - 16:00

Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubým, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucíti nebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži. V snahe nájsť pre ne nové útočisko sa Štikút a Astrid vydávajú pátrať po mýtmi ospevovanom Skrytom svete, v ktorom by sa všetci draci mohli pred touto hrozbou ukryť. Nájdu ho? A nájdu ho včas?
Trailer k filmu:

 

MRAZIVÁ POMSTA
22., 23. 2. 2019 (piatok, sobota) - 20:00

POMSTA CHUTÍ NAJLEPŠIE ĽADOVO VYCHLADENÁ!
Vitajte v Kehoe,v luxusnom lyžiarskom stredisku, kde sa teplota drží na -10 °C. Polícia tu nemá toho veľa na práci – až kým vodičovi snežného pluhu Nelsovi Coxmanovi (Liam Neeson) nezavraždia syna. Stane sa tak na objednávku drogového bossa menom Viking (Tom Bateman). Smútok sa postupne mení na hnev a Nels nedokáže myslieť na nič iné, len na pomstu. Vyzbrojený ťažkou technikou a vedomosťami z detektívnych románov začne po jednom likvidovať členov kartelu. A sneh na svahoch okolo mesta postupne mení svoju farbu zo žiarivo bielej na krvavo červenú…
Trailer k filmu:

 

TRHLINA
23. 2. 2019 (sobota) - 18:00

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie, než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby.
Trailer k filmu:

 

ALITA: BOJOVÝ ANJEL
24. 2. 2019 (nedeľa) - 20:00

Alita je normálne dievča s robotickým telom, predurčená k veľkým veciam. Len o tom zatiaľ nevie. James Cameron a Robert Rodriguez, dve výnimočné mená svetovej kinematografie, vás pozývajú na neobyčajný príbeh o páde anjela a zrodení bojovníčky.
Svet vzdialenej budúcnosti nie je ideálnym miestom k životu, napriek tomu v ňom žijú ľudia, ktorí nezištne pomáhajú iným. Tak napríklad kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prehľadáva skládky, aby našiel funkčné súčiastky, ktoré môže implantovať ľuďom, čo o časti tela prišli. Takto objaví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga so srdcom a dušou dospievajúceho dievčaťa, a vráti jej život. Po prebudení Alita vôbec nič nevie. Nepamätá si svoju minulosť, nespoznáva svet okolo sebe, ale okamžite nasáva enormné množstvo nových informácií. So životom vrstovníkov Alitu zoznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, ktorý jej od prvého stretnutia mimoriadne imponuje. Vďaka svojej zvedavosti spozná Alita aj odvrátenú stránku mesta Iron City, v ktorom s doktorom Idem žije. Fyzickou konfrontáciou s podsvetím v sebe objaví mimoriadne, smrtiace schopnosti. V tú chvíľu sa dostane do hľadáčika skupiny nájomných zabijakov, ktorí terorizujú mesto, ale teraz dostali jedinú úlohu– nájsť a zničiť Alitu. Z obyčajného kyberdievčaťa sa stane bojový anjel. A konečne si spomenie, aké je jej poslanie.
Trailer k filmu:

Viac info o vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.
Tešíme sa na vás!