Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 28.12.2023 - 10:58  //  aktualizácia: 28.12.2023 - 11:03  //  zobrazené: 460

16. sviatočné gule v kolkárni

 

Dňa 16.12.2023 zorganizovali šalianski kolkári už 16. ročník medzinárodného Vianočného turnaja v kolkoch. Uvedený turnaj už neodmysliteľne patrí ku koloritu oslavy Vianoc v meste Šaľa.
Predseda kolkárskeho oddielu TJ Slovan Duslo Šaľa pán Miroslav Moravanský počas slávnostného zahájenia turnaja srdečne privítal zúčastnené družstvá a to hráčov z družobného mesta Šaľa, z maďarského Oroszlány, hráčov z ČR z mesta Mitrín a družstvá z I. a II. Slovenskej ligy Cabaj – Čápor, Tlmače a domácich Šaľa A. a B. Úprimne ho mrzel fakt, že hráči Nitry sa museli pre chorobu z turnaja odhlásiť. Poďakoval za podporu, ktorú poskytlo mesto Šaľa na organizáciu podujatia. Všetkým hráčom poprial kvalitné výkony.
Príjemným prekvapením turnaja boli kvalitné a vyrovnané výkony hráčov z Mitrina, ktorí zaslúžene tento turnaj družstiev vyhrali. Nie podľa svojích predstáv skončili hráči z Maďarska, ale na ich obhajobu musíme spomenúť, že súťaž v Maďarsku bola už v novembri ukončená. Nás mimoriadne potešili výkony domácich hráčov, menovite Kriškovej a Václava Bola, ktorí v uvedenom poradí obsadili prvé a druhé miesto v súťaži jednotlivcov.
Po ukončení a dekorovaní víťazov, bolo v družných debatách konštatované, že organizácia a celková atmosféra podujatia nemala chybu a na otázku, či by prijali pozvánku na 17. ročník bola od účastníkov len kladná odpoveď.
                                                                                                                                 L.M.