Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 13.12.2012 - 11:33  //  aktualizácia: 21.01.2013 - 11:34  //  zobrazené: 1650

07/2012 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 07/2012  |  dátum konania: 11.12.2012

Záznam z komisie
životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti konaného dňa 11. 12. 2012

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Uznesenie č. XVII/1
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie zo štátneho rozpočtu na financovanie projektov v oblasti prevencie kriminality na rok 2013 – návrhy oblastí prevencie kriminality prospešné pre mesto
S podmienkami pre podávanie projektov oboznámila prítomných Ing. Jana Nitrayová, vedúca oddelenia stratégie a kom. činností. Načrtla možné oblasti, ktoré by bolo možné rozpracovať z pohľadu mesta. Mgr. Peter Krokavec, náčelník mestskej polície takisto oboznámil prítomných so svojimi poznatkami z prípravy minulých projektov v oblasti bezpečnosti.
Komisia odporúča pripraviť projekt v spolupráci školského úradu, mestskej polície a oddelenia stratégie a kom. činností, ktorý zvýši bezpečnosť prechodov pri školách prostredníctvom ich farebne odlíšeného označenia, osvetlenia ako aj ich monitorovania kamerovým systémom.

Uznesenie č. XVII/2
Kontroly dodržiavania povinností držiteľov psov
Predseda komisie, RSDr. Peter Gomboš, oboznámil prítomných s výsledkami činnosti pracovných skupín, ktoré monitorovali dodržiavanie povinností držiteľov psov v meste. Ich systematickou prácou v priebehu celého roka nastal v tejto oblasti pozitívny posun, ktorého výsledkom bol zvýšený výber dani za psa v roku 2012 ako aj zvýšená disciplína držiteľov psov pri zbieraní exkrementov a pri vodení psov.
Komisia odporúča mestskej polícii pokračovať v uvedenej kontrolnej činnosti.