Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 02.07.2012 - 22:12  //  aktualizácia: 02.07.2012 - 22:13  //  zobrazené: 1889

04/2012 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 04/2012  |  dátum konania: 27.06.2012

Uznesenie č. XIII/1. Predseda komisie, RSDr. P. Gomboš, náčelník MsP Mgr. P. Krokavec a preventista MsP J. Komjáthy, vyhodnotili následnú kontrolu MsP zameranú na porovnanie stavu po vykonanej kontrole dobrovoľníkov a členov komisie, ktorá zisťovala dodržiavanie VZN psíčkarmi vo Veči. . Z 30 skontrolovaných psíčkarov boli 4 predvolaní na MsP pre nesplnenie si niektorej z povinností v zmysle platného VZN, 19 kontrolovaných majiteľov mali daň za psa riadne zaplatenú, 2 boli ZŤP, 5 psov mali držitelia prihláseného v rodinnom dome, resp. v inom meste. Okrem toho bola vyhodnotená aj vlastná činnosť MsP, pričom za obdobie od 1. januára bolo na území mesta odchytených 51 psov.  53 prípadov kontroly psíčkarov dopadli bez porušení VZN. Z 29 prípadov porušenia VZN, kedy boli psi vedení bez vôdzky, bolo udelených 7 pokút s výnosom 50 Eur, Z 19 porušení zákazu venčenia na detskom ihrisku bolo pokutou riešených 7 prípadov s výnosom pokút 70 Eur.  V kontrolách bude Msp pokračovať aj naďalej.

Uznesenie č. XIII/2. Náčelník MsP, Mgr. P. Krokavec informoval prítomných o kontrolách stavu čiernych skládok v súčinnosti s referátom ŽP OSaKČ MsÚ Šaľa. Lokality s výskytom č. skládok sú monitorované, č. skládky sú postupne likvidované, avšak na pravidelných lokalitách sú znova ukladané  ďalšie odpady. Komisia odporúča MsP navrhnúť účinný systém monitorovania lokalít s najväčším výskytom č. skládok v čo najvyššej miere eliminovať tento stav.

Uznesenie č. XIII/3. PhDr. M. Šperka a Mgr. P. Krokavec informovali prítomných o  zatvorení predajní Euphoria na území mesta, kde bolo podozrenie, že sú tu distribuované omamné látky. Ing. R. Andráši informoval o tom, že majú zdokumentované na kamere drogovú činnosť skupiny, ktorá pôsobila hlavne v lokalite za OC IMECO pri garážach. Dokumentácia bola odovzdaná nariešenie MsP.

Termín nasledujúceho zasadnutia bol dohodnutý na 27. augusta 2012.