Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 01.06.2012 - 08:06  //  aktualizácia: 01.06.2012 - 08:07  //  zobrazené: 1937

03/2012 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 03/2012  |  dátum konania: 28.05.2012

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Uznesenie č. XII/1.
Akcia „Zaplávajme čo najďalej“
RSDr. Peter Gomboš, predseda komisie a PhDr. Marián Šperka hodnotili uvedenú akciu ako veľmi úspešnú, s vyššou účasťou ako aj s väčším počtom naplávaných kilometrov, v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Organizátorom sa podarilo vybaviť viacerých sponzorov, vďaka čomu bolo možné  zabezpečiť dopravu žiakov zo škôl do plavárne, ako aj možnosť bezplatného vstupu do plavárne v deň konania akcie pre všetkých jej účastníkov.
Organizátori vysoko hodnotili účasť žiakov všetkých základných a stredných škôl v meste okrem Gymnázia. Pozitívne hodnotili aj účasť základných škôl z iných obcí (Šaľa, Topoľnica, Horná Kráľová, Veľké Zálužie). Veľkou mierou sa o dobrý výsledok pričinila účasť širokej verejnosti.

Uznesenie č. XII/2.
Problematika chovu a držania psov
Predseda komisie, RSDr. P. Gomboš a Mgr. Peter Krokavec, náčelník MsP, informovali prítomných o výsledkoch akcie zameranej na kontrolu dodržiavania povinností „psíčkarov“ v meste  Šaľa ako aj v mestskej časti Veča. Členmi komisie boli mestský policajti, poslanci,  členovia komisie životného prostredia. Treba spomenúť aj účasť žiakov a zástupcov médií (Šala24,RTV Krea). Žiaľ, kontrola vo Veči dopadla oproti mestu Šaľa horšie. Mnohí z kontrolovaných sa vyhovárali, že psov majú registrovaných po okolitých obciach. Nakoľko svoje vyjadrenia nevedeli na mieste preukázať, boli predvolaní na mestskú políciu. Celkom bolo skontrolovaných 60 „psíčkarov“, z ktorých až 23 nemalo svojho psa zaregistrovaného na MsÚ.

Komisia odporúča pokračovať v preventívnych a výchovných kontrolách s tým, že  opakovane kontrolovaní „psíčkari“,  ktorí nerešpektujú platné VZN mesta, budú už aj postihovaní cestou Mestskej polície.
Komisia žiada na nasledujúce zasadnutie predložiť vyhodnotenie riešení kontrolovaných „psíčkarov“, predvolaných na MsP  z preventívnej akcie vo Veči.

Uznesenie č. XII/3.
Čistota a poriadok
Mgr. Peter Krokavec, náčelník MsP, požiadal komisiu o zváženie možnosti realizácie podobnej akcie, s účasťou dobrovoľníkov, pri vyhľadávaní pôvodcov čiernych skládok.
Komisia  v tejto súvislosti odporúča MsP v spolupráci s referátom ŽP OSaKČ MsÚ navrhnúť spôsob monitorovania lokalít s častým výskytom tzv. čiernych  skládok a tento predložiť na posúdenie komisii.

Náčelník MsP informoval o náraste krádeží pohonných hmôt z odparkovaných motorových vozidiel a aj prostredníctvom členov komisie požiadal o spoluprácu pri podozrení na túto trestnú činnosť.