Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 02.05.2012 - 08:38  //  aktualizácia: 29.01.2013 - 08:42  //  zobrazené: 1412

03/2012 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 03/2012  |  dátum konania: 30.04.2012

Predseda komisie informoval prítomných o tom, že presťahovanie kancelárie terénneho sociálneho pracovníka bola prerokovávaná aj na zasadnutí MsZ. V súčasnosti je problém v riešení, je navrhnutých niekoľko alternatív, jedným z možných riešení  je aj presťahovanie kancelárie do budovy v areáli na Dolnej ulici.

Uznesenie č. XI/1.
Koncepcia prevencie:
PhDr. Marián Šperka informoval o postupe tvorby koncepcie prevencie, o zasadnutí pracovnej skupiny ako ja o niektorých personálnych zmenách pracovnej skupiny. Ďalšie zasadnutie pracovnej skupiny sa uskutoční v júni, kedy budú k pripomienkovaniu  Koncepcie prizvaní aj zástupcovia ObÚ Šaľa, štátnej polície, mestskej polície, stredných škôl, kultúry a zdravotníctva.  Predpoklad ukončenia Koncepcie je koniec júna 2012 tak, aby materiál bolo možné predložiť na septembrové zasadnutie MsZ. 
V súvislosti so  bezpečnosťou maloletých komisia odporúča mestskej polícii vykonávať častejšie kontroly na miestach, kde sa pravdepodobne stretáva mládež požívajúca omamné látky.

Uznesenie č. XI/2.
Akcia „Zaplávajme čo najďalej“
O príprave akcie informoval RSDr. Peter Gomboš, predseda komisie a PhDr. Marián Šperka, ktorí aj organizačne zastrešujú priebeh akcie. Organizátorom sa podarilo vybaviť sponzora na dopravu žiakov škôl do plavárne na deň konania akcie. Personálne zabezpečenie akcie (meranie času, zapisovanie a pod.) bude riešené cestou dobrovoľníkov resp. žiakov stredných škôl, ktorých oslovia organizátori.

Uznesenie č. XI/3.
Problematika chovu a držania psov
Predseda komisie, RSDr. P. Gomboš a Ing. R. Andráši informovali prítomných o doručovaní „Výzvy“ pre držiteľov psov, ktorí si nesplnili povinnosť zaevidovať si psa na MsÚ. Aktivisti sa pri doručovaní výzvy stretávajú s pozitívnymi aj negatívnymi reakciami oslovených.
Na základe doterajších skúseností komisia odporúča pokračovať v doručovaní „Výzvy“ po zapracovaní menších úprav textu. Komisia ďalej odporúča predsedovi komisie osloviť regionálnu televíziu s cieľom reportáže z kontroly povinností držiteľov psov za účasti mestskej  polície.
Komisia odporúča primátorovi mesta:
1.  prostredníctvom mestskej polície:
a) zintenzívniť kontrolu majiteľov psov v teréne a túto zamerať na to:
• či majú psa zaevidovaného na MsÚ
• či si splnili povinnosť pri venčení (zber exkrementov, sáčky)
     b) sankcionovať tých, ktorí si nesplnia povinnosti
     c) viesť o tejto úlohe evidenciu a kontrolovať jej plnenie
     d) o výsledkoch kontrol pravidelne informovať primátora mesta ako aj komisiu ŽP, VP a B
Komisia žiada predložiť na nasledujúce zasadnutie evidenciu mestskou políciou riešených priestupkov v oblasti chovu psov od začiatku roku 2012.

2. prostredníctvom oddelenia ekonomiky a podnikania
a) opakovane doručiť výzvu na zaplatenie dane držiteľom evidovaných psov, ktorý nemajú zaplatený poplatok na rok 2012 (prípadne aj za predchádzajúce roky)
b) uplatniť možné sankcie voči tzv. neplatičom.

Uznesenie č. XI/4.
Karolínka –terasa- rušenie nočného pokoja
Mgr. Jozef Varsányi mal pripomienky k prevádzke letnej terasy pivárne Karolínka na Ul. SNP v budove potravín LUX. Po záverečnej hodine (po 22,00 hod.) návštevníci pivárne zostávajú sedieť na letnej terase a vyrušujú obyvateľov priľahlých obytných domov do neskorej noci. V tejto súvislosti komisia odporúča zvýšiť kontrolu hliadok MsP v tomto aj podobných zariadeniach na území mesta.

Uznesenie č. XI/5.
Komisia sa uzniesla, že nasledujúce zasadnutia sa uskutočnia v dňoch 21. 05. 2012 (pondelok) a 27. 06. 2012 (streda).