Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 17.03.2015 - 09:21  //  aktualizácia: 16.09.2016 - 09:22  //  zobrazené: 1220

01/2015 zasadnutie komisie pre územné plánovanie, výstavby a dopravu

číslo: 01/2015  |  dátum konania: 09.03.2015

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Program:

 

1. Otvorenie

2. Rozpočet 2015

3. Diskusia

4.  Záver

 

 

 

K bodu 1:

Zasadnutie komisie otvoril Ing. Vicena,  predseda komisie a privítal prítomných.

Na úvod zasadnutia komisie člen komisie Ing. František Botka informoval všetkých členov komisie, že sa stal zamestnancom mesta Šaľa a jeho členstvo v tejto komisii nenapĺňa podstatu konfliktu záujmov v zmysle zákona, ale v prípade akýchkoľvek pochybností, že by takáto situácia nastala, je pripravený vzdať sa členstva v komisii.

 

K bodu 2:

Členovia komisie prerokovali materiál k návrhu rozpočtu na rok 2015 jeho textovú a tabuľkovú časť, ktorá im bola zaslaná. Celý návrh predstavila a popísala Ing. J. Nitrayová  s dôrazom na oblasti a programy, ktoré sa venujú plánovaniu, doprave, komunikáciám. Zároveň upozornila členov komisie, že ak by chceli navrhnúť navýšenie rozpočtu vo výdavkovej časti, musia súbežne navrhnúť aj program, resp. položku, z ktorej finančný objem zobrať.

 

 

K bodu 3:

V rámci diskusie sa členovia komisie vyjadrili, že majú záujem sa aktívne podieľať na riešení otázok života v meste a vyjadrovať sa k zámerom, ktoré podľa príslušnosti charakteru ich zamerania komisie im prináležia – pripravované investičné akcie mesta, súkromných investorov, aktivít v centrálnej mestskej zóne, atď.

 

Uznesenie č.1:

Komisia prerokovala návrh rozpočtu pre rok 2015 a odporúča uvedený návrh rozpočtu pre rok 2015 prerokovať v mestskom zastupiteľstve a výhľadovo zakomponovať do návrhu rozpočtu pre rok 2016 aktualizáciu dopravného generelu mesta Šaľa a navýšenie rozpočtovaných výdavkov na opravu a rekonštrukciu komunikácii.

 

 

 

Za správnosť:

Ing. Jana Nitrayová

 

Schválil:

Ing. Vladimír Vicena