Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.10.2021 - 12:42  //  aktualizácia: 22.10.2021 - 12:49  //  zobrazené: 2405

Vo Veči očkujú za istých podmienok aj treťou dávkou

Počas nadchádzajúcej soboty 23. októbra opäť bude prebiehať očkovanie proti ochoreniu Covid-19 vo večianskom kultúrnom dome. Niektorí ľudia už môžu absolvovať očkovanie treťou dávkou. Vakcínu môžu dostať aj vo Veči.

Viacerí sa nás pýtali, či bude v Kultúrnom dome Veča očkovanie aj treťou dávkou. Zisťovali sme bližšie informácie. Vo všeobecnosti platí, že tretiu dávku očkovania môže absolvovať zatiaľ len istá skupina ľudí – musia sa preukázať SMS správou z Národného centra zdravotníckych informácií alebo musia mať výmenný lístok od lekára. Tretiu dávku môže dostať aj zdravotnícky personál. Také isté pravidlá platia pri očkovaní treťou dávkou aj v Kultúrnom dome vo Veči. Tí, ktorí už majú termín na očkovanie treťou dávkou v Nitre alebo v inom meste, ale chcú sa zaočkovať vo Veči, môžu. Dôležité je však nezabudnúť odhlásiť sa z termínu očkovania v meste, kde sa zaregistroval. Vo Veči registrácia potrebná nie je.

Očkuje sa vakcínou od Phizer/BioNTech. Je vhodná ako tretia vakcinačná dávka bez ohľadu na to, akú vakcínu dostal pacient v rámci prvého a druhého očkovania.

O prvú či druhú dávku vakcíny môže požiadať každý plnoletý záujemca. Ani v tomto prípade nie je potrebná registrácia. Vakcínu budú podávať počas soboty od 8.00 hod. do 18.00, s obedňajšou prestávkou od 12.00 do 12.30 hod. 

 

(ek)