Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.09.2021 - 12:48  //  aktualizácia: 20.09.2021 - 12:53  //  zobrazené: 1558

V utorok budú zbierať použitý kuchynský olej

V utorok budete môcť odovzdať použité oleje a tuky z vašej kuchyne. Budete tak šetrný k životnému prostrediu a aj vás za to odmenia. Za liter použitého oleja dostanete jeden liter octu. Ak odovzdáte šesť litrov použitého kuchynského oleja, domov si môžete odniesť liter nového.

Túto službu zabezpečuje mesto Šaľa svojim obyvateľom už po druhýkrát. Zbierať budú do označeného zberového vozidla, ktoré bude mať v meste až 12 zastávok. Prvá zastávka bude v mestskej časti Veča pri zbernom dvore – od 14.30 do 14.45 hod. Postupne sa zberné vozidlo presunie na Ulicu Nivy (slepá ulica pred vchodovom do Spojenej školy Nivy) a 15 minút bude stáť aj pred reštauráciou Corgoň. Zberné vozidlo sa o 15.45 hod. presunie do Šale na Družstevnú ulicu a od 16.10 hod. budete môcť kuchynské oleje a tuky odovzdať pred mestským úradom. Poslednú zastávku bude mať zberné vozidlo pri predajni Lux a Coop Jednota pri moste od 17.30 do 17.45 hod. Kompletný harmonogram mobilného zberu nájdete v prílohe.

Olej môžete priniesť v plastových fľašiach či kanistroch, nie však v sklenenej fľaške.

Jedlé oleje a tuky je možné odovzdávať i po celý rok do špeciálneho kontajnera na čerpacej stanici Slovnaft na Nitrianskej ulici, ako aj na zbernom dvore na Ul. Fraňa Kráľa vo Veči.

 

(ek)