Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.10.2023 - 15:00  //  aktualizácia: 24.10.2023 - 15:09  //  zobrazené: 1024

Už inštalujú parkovacie senzory

Aj projekt Šaľa na ceste smart sa v týchto dňoch postupne realizuje – inštalujú sa už parkovacie senzory. Včera sme realizátorov stretli na parkovisku pred športovou halou.

Senzory sú napojené na malú stanicu, kde sa zhromažďujú dáta, tie potom následne bude vidieť aj verejnosť cez aplikáciu a cez 7 digitálnych informačných tabúľ. Tie sa postupne inštalujú tiež, niektoré už sú namontované. Panely s informáciami budú na týchto miestach:

Panel 1 - Vstup Galanta

Panel 2 - smer z Veče

Panel 3 - Tesco Šaľa /COV Veča

Panel 4 - Pešia zóna

Panel 5 - ul. Dolná

Panel 6 - Diakovská

Panel 7 - Nitrianska

Parkovacích senzorov pribudne v meste celkovo 367. Inštalované budú na siedmich väčších parkoviskách a na časti parkoviska na Ulici P. Pázmáňa, konkrétne:  pri Okresnom úrade v Šali, na záchytnom parkovisku na Hlavnej ulici, na záchytnom parkovisku na Dolnej ulici, pred Domom kultúry v Šali, pri športovej hale, tiež pri cintoríne, za mestským úradom a niekoľko senzorov pribudne aj na parkovisku pred budovou Imeco na Ulici P. Pázmáňa. Senzory pomôžu jednak vodičom získať informáciu o voľných parkovacíh miestach a predíde sa tak "krúženiu" po meste pri hľadaní voľného miesta. „Pomocou tejto technológie získame údaje ohľadom obsadenosti v jednotlivých lokalitách, dĺžky státia a podobne, na základe ktorých bude možné kvantifikovať obrátkovosť parkovania na jednotlivých parkoviskách a následne pri návrhu parkovacej politiky bude možné z týchto dát navrhnúť opatrenia,“ priblížila Eliška Vargová, projektová manažérka Mestského úradu v Šali.

Rozsiahlejší článok o celom projekte, ktorý prináša moderné technoógie aj v oblasti životného prostredia a bezpečnosti, sme priniesli koncom februára, nájdete ho tu:

https://sala.sk/clanok/v-sali-pribudnu-moderne-technologie

 

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie

vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.