Domov   >  Kino
publikované: 12.03.2019 - 09:38  //  aktualizácia: 15.03.2019 - 07:50  //  zobrazené: 1874

Tento týždeň bude z čoho vyberať!!

Ďalší marcový týždeň prináša do nášho kina jeden zaujímavý film za druhým. Naozaj je z čoho vyberať. 
Tento týždeň budete mať poslednú šancu pozrieť si oscarový film Green Book, ktorý je naozaj príjemnou oddychovkou, ale aj film Ostrým nožom, ktorý reflektuje stav našej spoločnosti v nedávnej minulosti, ale žiaľ, aj dnes. 
Čaká vás tiež naozaj čarovná rozprávka Čarovný park a dlhoočakávaný film Sklenená izba
A v neposlednom rade, vás dnes láka do kina film Dievča, ktorý minulý rok obletel festivalový svet a nazbieral celkom pestrý zoznam cien, vrátane Zlatej kamery a hereckej trofeje Un Certain Regard z Cannes či titulu Objav roka z Európskych filmových cien. 

 

FK: DIEVČA
13. 3. 2019 (streda) - 20:00

Lara je trans žena, ktorá sa narodila s telom a menom chlapca. Podstupuje hormonálne a chirurgické procedúry, ktoré z nej spravia ženu. Zároveň sa zapisuje na prestížnu baletnú školu, kde oddych nemá miesto. Všetci v jej okolí jej snahu a túžbu chápu a podporujú ju. Film nie je o boji s okolím. Je o vnútornom boji Lary, o túžbe, ktorá je tak silná, že jej v nej nič nezabráni.
Trailer k filmu:

 

GREEN BOOK
14. 3. 2019 (štvrtok) - 20:00

Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu.
Trailer k filmu:

 

ČAROVNÝ PARK
15. 3. 2019 (piatok) - 17:30
16. 3. 2019 (sobota) - 16:00

Šikovné dievčatko June postavila ten najúžasnejší zábavný park na svete. Vo svojej fantázii. Ale čo ak takýto raj atrakcií naozaj existuje? Čarovný park je animák plný adrenalínu, ktorý otvára brány deťom, ktoré sa neboja snívať.
Vymýšľať atrakcie, aké svet ešte nevidel, je pre June a jej mamičku ta úplne najlepšia zábava. Vo svojej predstavivosti vysnívali čarovný park, v ktorom všetky tie dych berúce a fyzikálne zákony popierajúce atrakcie riadia hovoriace zvieratká s veľmi vyhranenou osobnosťou. Napríklad ochranku tu robí dikobraz, ktorý sa všetkého bojí a v strese nekontrolovane vystreľuje svoje pichliače, o údržbu sa starajú dva vtipné bobry a tak by sa dalo pokračovať ďalej.
Trailer k filmu:

 

SKLENENÁ IZBA
15., 16. 3. 2019 (piatok, sobota) - 20:00

Stredobodom domu je Sklenená izba, nad ktorou sa tají dych. Von Abt túto jedinečnú stavbu navrhol pre bohatého podnikateľa Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a ich rodinu. Sklenená izba sa stáva nielen architektonickým skvostom, ale aj synonymom krásy, modernosti, otvorenosti, rovnako tiež symbolom nádeje mladého československého národa, symbolom budúcnosti.Rodinný život, aký si Liesel vysnívala, prestúpený svetlom a pokojom priezračného priestoru, naplnený láskou a umocnený vzťahom s nerozlučnou priateľkou Hanou, však nemá dlhé trvanie. Viktor je Žid a Európu čím ďalej tým viac zahaľuje tieň nacizmu. Rodina sa pripravuje na odchod do exilu. Ďalšou ranou je pre Liesel bolestné zistenie, že Viktor má pomer s mladou ženou Katou, ktorej ako vojnovej utečenkyni, poskytli vo svojom dome azyl. Liesel sa čoraz silnejšie upína k Hane. Kým ona je však vo svojich citoch rezervovaná, Hana je voľnomyšlienkárka, ktorá si rada užíva všetko šťavnaté, čo život prináša. A hoci Liesel cíti, že za ich priateľstvom klíči niečo viac, bráni sa tomu dať priechod. V panike a zmätku, ktoré sprevádzajú nemeckú inváziu, Landauerovci za dramatických okolností utekajú z Československa. Vila však zostáva a jej príbeh pokračuje. Hana a jej manžel Oskar, právnik Landauerových, sa rozhodli v Brne zostať. Vďaka pomeru s nemeckým leteckým konštruktérom Stahlom sa pred Hanou otvorí možnosť návratu do magickej Sklenenej izby a ona oživuje spomienky na Liesel a predvojnovú dobu plnú nádeje. Nútené odlúčenie akoby posilňovalo ich vzájomné city. Obe ženy si píšu bez toho, aby sa dočkali odpovedí a dozvedeli sa, aký je osud tej druhej. Po vojne je vila zničená, okná rozmetala bomba. Nádej, ktorú Sklenená izba symbolizuje, však zostáva. Režisérom filmu Sklenená izba je Julius Ševčík, držiteľ Českého leva za najlepšiu réžiu filmu Masaryk, ktorý celkovo získal 12 Českých levov. V hlavných úlohách sa objaví množstvo zahraničných i domácich hviezd ako Carice van Houten (seriál Hra o tróny), Hanna Alström (Kingsman) alebo Claes Bang, držiteľ Európskej filmovej ceny pre najlepšieho herca za film Štvorec, Alexandra Borbély, ocenená Európskou filmovou cenou pre najlepšiu herečku roka 2017 za rolu vo filme O tele a duši, Roland Møller (Atomic Blonde), Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová alebo Vladimír Polívka.
Trailer k filmu:

 

OSTRÝM NOŽOM
16. 3. 2019 (sobota) - 18:00

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu.
Trailer k filmu:

 

Viac info o vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.
Tešíme sa na vás!