Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.12.2019 - 14:44  //  aktualizácia: 17.12.2019 - 08:17  //  zobrazené: 1261

Prístup ku kontajnerom blokujú autá

Blížia sa vianočné sviatky, kedy bude omnoho väčší nápor na zapĺňanie kontajnerov. V súvislosti so sviatkami budú aj viaceré zmeny vo vývoze zmesového odpadu aj separátov (rozpis vývozov cez vianočné a novoročné sviatky nájdete v prílohe).

Kvôli zle parkujúcim autám sa mnohokrát predlžuje čas vývozu a odpad sa vyváža do večerných hodín. Sme si vedomí, že ani mimoriadnymi vývozmi sa nedá predísť možnému neporiadku. Avšak chceme urobiť všetko pre to, aby bol odpad riadne vyvezený podľa harmonogramu.

Na mnohých miestach v meste majú „smetiari“ sťažený prístup k stojiskám kontajnerov kvôli parkujúcim autám (hlavne na Uliciach Partizánska, Okružná 20, Bottova, Čsl. armády, Pázmáňa 5, V. Šrobára, Letná, Nešporova, Hlavná, Budovateľská pri potravinách ESKO ako aj na niektorých stojiskách polopodzemných kontajnerov vo Veči). Kontajnery sú veľakrát tak zablokované, že ich nie je možné zo stojiska vytiahnuť a vyprázdniť a je preto potrebná asistencia mestskej polície.

Preto žiadame  vodičov, aby svoje autá zaparkovali tak, aby bol umožnený prístup ku kontajnerom a bolo ich možné vyviesť riadne a včas. Aj zamestnancov vývoznej spoločnosti čakajú doma príbuzní.

Ak aj zaparkujete auto pred stojiskom, rešpektujte harmonogram vianočných vývozov a v deň vývozu uvoľnite miesto pre vývozné vozidlo.

V prípade, že bude stojisko zablokované tak, že napriek snahe mestskej polície o riešenie situácie nebude možné kontajnery zo stojiska vytiahnuť, zostane stojisko nevyvezené. Pevne veríme, že aj obyvatelia budú v tomto prípade súčinný a odparkujú svoje autá na iné miesta. 

(DH)