Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.10.2014 - 13:44  //  aktualizácia: 10.10.2014 - 13:47  //  zobrazené: 850

Primátor Šale sa oboznámil s prácami v športovo-oddychovej zóne

Budúcu športovo-oddychovú zónu v Šali, ktorú začalo budovať občianske združenie Novomeského, si prezrel primátor mesta Martin Alföldi. S priebehom prác sa zoznámil v utorok večer na stavenisku prvého projektu - nového detského ihriska. Členovia združenia ho zoznámili s doterajšími prácami a informovali i o tom, že vybraný dodávateľ začne už vo štvrtok 9. októbra 2014 inštalovať prvé objednané prvky.

"Nové detské ihrisko, ktoré sme začali budovať, dodá sídlisku impulz na rozvoj rôznych športových a oddychových aktivít. Deti a s nimi i rodičia získajú miesto, kde sa budú môcť hrať, zabaviť a stráviť krásne chvíle plné radosti a spomienok," hovorí predseda združenia Rastislav Gabera, ktorý privítal primátora s Mariánom Marčekom. Spolu debatovali o rôznych témach. Členovia združenia ocenili, že mesto financovalo z vlastných zdrojov osvetlenie ihriska. Po osadení svietidiel začalo prvýkrát svietiť práve počas návštevy. Primátora tiež informovali, koľko už do projektu investovali finančných prostriedkov a aké práce ich ešte čakajú tento rok.

Stretnutie nadväzuje na podpis nájomnej zmluvy, ktoré v júli za mesto podpísal so zástupcom združenia primátor Alföldi. K podpisu došlo po sériu viacerých rokovaní a schválení mestskými poslancami. Združenie, ktoré chce myšlienku novej zóny zrealizovať po etapách - v závislosti od získania finančných prostriedkov, ohlásilo svoje zámery začiatkom tohto roka. V súčasnosti sa venuje prvému projektu - výstavbe detského ihriska. Prvé komponenty naň dodá a osadí spoločnosť NAJ detské ihrisko z Valče. Prvá dodávka bude stáť 4 000 eur, obsahuje dve retiazkové hojdačky, vežu so šmykľavkou, pružinovú a prevažovaciu hojdačku.