Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.08.2021 - 15:32  //  aktualizácia: 25.08.2021 - 15:39  //  zobrazené: 1917

Primátor poslal list premiérovi

Návšteva primátora Šale na Úrade vlády SR, niekoľko stretnutí s poslancami NR SR, rokovanie s ministrom dopravy, aj so štátnym tajomníkom. To všetko s jedným a tým istým cieľom: dotiahnuť výstavbu obchvatu Šale k realizácii. Po minulotýždňovej protestnej akcii za výstavbu obchvatu v Šali, ktorú inicioval primátor Šale, opäť „klope na dvere“ aj v Bratislave. Poslal list premiérovi Eduardovi Hegerovi.

„Zamýšľané vyhlásenie nového verejného obstarávania zo strany Slovenskej správy ciest považujeme za absolútne neprijateľné, pretože dielo bolo vysúťažené v riadnom verejnom obstarávaní ako celok  v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. Slovenská správa ciest neberie do úvahy, že cena diela sa novým verejným obstarávaním môže podstatne navýšiť, vzhľadom na súčasný vývoj cien o viac ako 40 %, a počas dĺžky trvania nového verejného obstarávania môžu právoplatné stavebné povolenia stratiť platnosť,“ píše primátor Jozef Belický premiérovi. V rámci listu tlmočil aj názory občanov, ktorí spísali petíciu za výstavbu obchvatu. K listu priložil aj petičné hárky s podpismi. „...považujeme za nevyhnutné akceptovať platné stavebné povolenia, uvoľniť dostupné a voľné zdroje v rámci OP II, autoremedúrou zrušiť zrušenie verejného obstarávania, pristúpiť k uzavretiu záväzkovo-právneho vzťahu s úspešným víťazom verejného obstarávania a dielo  v čo najkratšom čase zrealizovať,“ zdôrazňuje primátor.

Vedenie mesta odoslalo list v uplynulých dňoch. Akonáhle sa dozvieme niečo nové, budeme vás informovať. Držme si palce, aby všetka snaha priniesla výsledok.

 

(ek)