Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 18.12.2019 - 15:00  //  aktualizácia: 27.12.2019 - 10:29  //  zobrazené: 1816

Predčasné Vianoce pre Krízové centrum v Šali

Najkrajšie sviatky v roku sú už predo dvermi, žiaľ nie každý z nás ich oslávi so svojou rodinou, či pod vlastnou strechou nad hlavou. Svoje by o tom vedeli povedať aj ľudia bez domova, ktorí sú klientmi Krízového centra v Šali.

Pod vedením poslanca MsZ v Šali Petra Gomboša však aj títo ľudia oslávia Vianoce tak ako sa patrí, a to už 23. decembra 2019. Pod vianočným stromčekom si vďaka dobrým ľuďom nájdu aj darčeky.

Ľuďom bez domova v Šali sa rozhodla spríjemniť Vianoce spoločnosť Amazon zo Serede, a to iniciatívnou zbierkou ,,Vešiak pomoci." Spoločnosť túto zbierku organizuje už od roku 2017 a tentokrát sa rozhodli pomôcť klientom Krízového centra v Šali. V týchto dňoch zamestnanci spoločnosti priviezli do krízového centra niekoľko vriec šatstva, ktoré ľuďom bez domova v týchto chladných dňoch pomôžu. Do zbierky sa kažodoročne zapájajú jednotliví zamestnanci spoločnosti. Vo vrecách sa nachádzali bundy, svetre a rôzne iné oblečenie. ,,Spravíme si presnú evidenciu tohto šatstva, ktoré budeme prerozdeľovať tak, aby sa ušlo nielen klientom tohto centra, ale aj ostatným ľuďom bez domova v Šali. Máme aj výbornú spoluprácu s katolíckou charitou v Šali, s ktorou sa taktiež podelíme o tieto veci," uviedol Peter Gomboš.

Okrem tejto pomoci, navštívili Krízové centrum aj naši skauti, ktorí do centra priniesli vyzbierané potraviny. Dobré srdce majú aj Šaľania, ktorí občas nechávajú tašky s potravinami, či s oblečením prevesené na kľučke dverí krízového centra.

O rôznych aktivitách ľudí bez domova sa môžete dočítať tu:

https://sala.sk/clanok/ludia-bez-domova-v-sali

(DH)