Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 23.10.2020 - 09:32  //  aktualizácia: 23.10.2020 - 11:43  //  zobrazené: 1101

Pozor! Jesenné upratovanie v mestských častiach bude prebiehať len dnes!

Dnes začína posledné jesenné upratovanie, ktoré sa týka mestských častí Veča, Hetmín a Kilič. Pôvodne malo jesenné upratovanie trvať do nedele 25. októbra 2020, ale žiaľ z dôvodu nových opatrení Ústredného krízového štábu, ktoré platia od zajtra, 24. októbra 2020, sa jesenné upratovanie uskutoční len DNES. Veľmi nás mrzí, že obyvatelia mestskej časti Veča, Hetmín a Kilič, majú k dispozícii na odstránenie svojho nepotrebného veľkorozmerného odpadu len jeden deň. Mesto na avizované lokality už umiestnilo kontajnery, ktoré obyvateľom poslúžia na nepotrebný veľkorozmerný odpad, ale z dôvodu situácie, ktorá sa vyskytla na celom území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, budú veľkorozmerné kontajnery zajtra v skorých ranných hodinách odstránené.

Ubezpečujeme obyvateľov mestských častí, že hneď ako to bude možné a upokojí sa situácia so šírením ochorenia COVID-19, mesto Šaľa zabezpečí, aby sa v mestských častiach uskutočnil osobitný náhradný termín jesenného upratovania.

Do kontajnerov je zakázané vhadzovať zelený odpad, elektroodpad, pneumatiky a stavebný odpad. Zelený odpad sa zberá každý týždeň v pravidelnom režime, elektroodpad a drobný stavebný odpad je potrebné odviezť na zberný dvor a pneumatiky sú zbierané prostredníctvom distribútorov pneumatík a nepatria do komunálneho odpadu, ani na zberný dvor.

POZOR! Zberný dvor bude od zajtrajšieho dňa, 24. októbra 2020, na základe opatrení Ústredného krízového štábu do odvolania zatvorený.

Presné lokality umiestnenia kontajnerov vo Veči nájdete v prílohe.

(DH)

 

Prílohy