Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 23.06.2022 - 16:04  //  aktualizácia: 23.06.2022 - 16:46  //  zobrazené: 1728

Poznáme najšikovnejších žiakov okresu

V stredu si prevzali malú pozornosť a diplom za svoju šikovnosť. Reč je o 101 žiakov z celého šalianskeho okresu, ktorí dosiahli úspech či už v súťaži umeleckého zamerania, zožali úspechy v počítaní, na biologickej, jazykovej či športovej súťaži a olympiáde v končiacom sa školskom roku. Skvelou správou je, že núdza o šikovnú mládež nie je. 

Jozef Václavík, mladík získal prvenstvo na medzinárodnej speváckej súťaži za svoj vynikajúci spev. Venuje sa mu od svojich siedmich rokov. "Chodil som na klavír, učiteľky počuli, že mám hudobný sluch, dobrý hlas a ony ma prihlásili na spev," spomína mladík. A to sa mu stalo - v dobrom zmysle slova osudným. Jeho snom je stať sa operným spevákom. Srdcu blízka je hudba aj mladej 13-ročnej Eve Kovářovej, ktorá vyhrala prvé miesto na dvoch medzinárodných súťažiach vo Vrábľoch a Žiline. Spev ju baví natoľko, že by chcela študovať na konzervatóriu, momentálne je žiačkou ZUŠ v Šali. "Chcela by som spievať v divadle, na Slovensku alebo aj v zahraničí, dúfam, že sa mi to podarí," hovorí Eva. 

Ocenení boli žiaci, ktorí sa umiestnili na popredných miestach rôznych predmetových olympiádach, súťažiach, športových súťažiach, ktoré sa organizovali na celoslovenskej úrovni. "Dnes sme oceňovali žiakov z celého okresu Šaľa, konkrétne sedem škôl - Žihárec, Neded, Vlčany, Tešedíkovo, Diakovce, Horná Kráľová, Kráľová nad Váhom. Výkony žiakov sú úžasné, my sa vždy veľmi tešíme úspechom našich žiakov. Reprezentujú nie len seba, ale svoju školu, mesto, v konečnom dôsledku celý náš okres a sú našou pýchou. Tým, že toto oceňovanie je na celookresnej úrovni, tí žiaci sa môžu cítiť takí hrdí na svoje výkony, môže ich to povzbudiť, aj to prínos tohto podujatia," priblížila vedúca Spoločného školského úradu v Šali Mariana Takáčová. 

 

(ek)