Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.10.2023 - 11:17  //  aktualizácia: 26.10.2023 - 13:38  //  zobrazené: 806

Opäť bude 8-ročné gymnázium v Šali!

Máme skvelú správu! V Šali sa opäť otvorí osemročné gymnázium. Žiaci, resp. ich rodičia môžu žiakov prihlasovať do 20. marca 2024. Prihlášky nájdu aj na webovej stránke školy.

Pred budovou školy školník už inštaloval druhý pútač s radostnou informáciou, že sa otvára osemročné gymnázium. Triedy otvára škola obrok, čo v rodičoch vzbudzuje neistotu. Riaditeľ Vladimír Takáč verí, že tentokrát bude rozhodnutie o otvorení osemročného gymnázia pretrvávať aj ďalšie roky. „Konečne sa zišla konštelácia ľudí, ktorí chcú urobiť niečo pre mesto, okres a myslím si, že sa nám podarila veľká vec. Myslím si, že je tam záštita, že to nebude len na jeden rok ako tomu bolo doteraz. Chcem sa poďakovať poslancom Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorí sú v krajskej rade školy a zastupujú náš okres, konkrétne Ildikó Agócs Kőrösi a Róbertovi Tölgyesimu,“ hovorí riaditeľ.

Dodáva, že je nemysliteľné, aby okresné mesto so spádovou oblasťou nemalo osemročné gymnázium. Pripúšťa, že dôveru rodičov nebude ľahké získať. „Cesta bude veľmi ťažká, pretože ľudia potrebujú istotu. Ani vy nejdete nakupovať do obchodu, ktorý neviete, či je otvorený. Idete tam, kde viete na istotu, že je otvorené. Preto verím, že bude kontinuita a my budeme mať možnosť dokázať, že to má svoje opodstatnenie,“ uzavrel Takáč.

(ek)