Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 09.06.2023 - 14:19  //  aktualizácia: 09.06.2023 - 14:23  //  zobrazené: 1495

Novým riaditeľom polikliniky sa stal Róbert Baros

Róbert Baros hovorí, že za zachovanie pohotovosti v Šali urobí aj on, z pozície riaditeľa Polikliniky NSK v Šali, všetko. Nie len o tom sa rozprával s primátorom mesta Jozefom Belickým na piatkovom stretnutí.

Na čele šalianskej polikliniky stojí od 1. júna Róbert Baros. Skúsenosti má najmä zo súkromnej sféry, z oblasti regionálneho rozvoja. Pochádza a žije v Diakovciach, o to viac mu záleží na budúcnosti polikliniky. „Keďže pochádzam z tohto regiónu, ani mne ako občanovi nie je ľahostajné, akým smerom sa bude uberať poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Opodstatnenosť našej polikliniky vidím v spojení zdravotnej a sociálnej starostlivosti. Tá sociálna sféra bude čoraz zložitejšia – keď sa pozrieme na demografický vývoj, vidíme, že obyvateľstvo starne a tá potrebuje starostlivosť,“  priblížil nový riaditeľ Róbert Baros. Hovorí o konkrétnych projektoch, ktorých realizácia je už administratívne a finančne rozbehnutá, poskytovanie konkrétnych služieb by mohla byť reálna o dva-tri roky. „Je v pláne vytvoriť dom ošetrovateľskej služby. Hotové sú už projekty, je tam vydané aj stavebné povolenie. Druhým veľkým projektom bude zariadenie sociálnych služieb. Zariadenia vzniknú v strednej časti komplexu, konkrétne v komplementoch,“ vysvetľuje riaditeľ. Chváli investície, ktoré sa realizovali na fasáde a vnútri v budove za posledných päť rokov. Medzi jeho priority patrí aj lôžková časť budovy. Hovorí, že obnovenie nemocnice ako takej je dnes nereálne, ale zmysel v záchrane budovy vidí. „Chceme tú budovu zmysluplne využiť. Ale prvým krokom musí byť oprava strechy,“ dodáva Baros.

Svoje plány a vízie prišiel predstaviť nový riaditeľ aj primátorovi mesta Šaľa, na stretnutí na mestskom úrade sa zúčastnili aj dvaja poslanci NSK Róbert Tölgyesi a Zsolt Baranyai. „Som veľmi rád, že máme ďalšieho spojenca pre zachovanie našej pohotovosti - pánovi riaditeľovi takisto záleží na tom, aby služba pohotovosti bola naďalej poskytovaná v Šali. Želám mu, nech sa mu darí. Je to kľúčová vec pre našich obyvateľov. Veď zdravotná starostlivosť je elementárna záležitosť, ktorú potrebuje každý. Dobré vedenie zdravotníckeho zariadenie je veľmi podstatné pre kvalitu poskytovaných služieb,“ dodal primátor Jozef Belický.

 

(ek)