Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 08.03.2023 - 13:23  //  aktualizácia: 08.03.2023 - 13:49  //  zobrazené: 1051

Nový župan zavítal do Šale

Župan Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík zavítal dnes do Šale. V obradnej miestnosti Mestského úradu v Šali sa stretol a rokoval s primátorom Šale Jozefom Belickým a starostkami a starostami obcí nášho okresu. 

Počas rokovania odznelo množstvo dôležitých tém, ktoré trápia naše mesto a obce v okrese. Rozprávali sa najmä o boľačkách nášho regiónu - o potrebe opravy a znovuzrodenia plavárne, o doprave a možnom znovuoživení vlakovej dopravy medzi Šaľou a obcami Tešedíkovo, Vlčany.  Starostka obce Diakovce podotkla problémy, na ktoré obec naráža pri snahe o výstavbu cyklotrasy medzi Šaľou a Diakovcami a neopomenuli ani tému zdravotníctva či sociálnej starostlivosti.

Odznelo množstvo informácií a župan sa k problémom staval otvorene a ako povedal, je pripravený obciam poskytnúť pomocnú ruku pri skvalitňovaní jednotlivých služieb. Jeho predstava je uľahčiť a zefektívniť proces poskytovania dotácií z kraja na šport či kultúru. Jeho prioritou je podporiť dopravu i rekonštrukciu ciest.

Niektoré zaujímavé témy postupne rozpracujeme a prinesieme vám ich aj s vyjadreniami župana Becíka, primátora Šale a tiež niektorých starostov. 

Župan ako správny gentleman pri príchode na Mestský úrad v Šali obdaroval všetky prítomné ženy v klientskom centre kvetinou. Spolu s primátorom nezabudli ani na starostky a k dnešnému Medzinárodného dňu žien im popriali, aby si ich vážili každý deň, nie len dnes.

 

(ek)