Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.10.2020 - 15:01  //  aktualizácia: 05.10.2020 - 15:13  //  zobrazené: 2356

Novinky v šalianskej kolkárni

Šalianska kolkáreň sa môže pýšiť novým obsluhovacím zariadením. Toto zariadenie si už vyskúšali aj naši úspešní kolkári.

V sobotu 3. októbra 2020 sa v šalianskej kolkárni za prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení stretli milovníci tohto športu. Na kolkárov sa prišiel pozrieť aj primátor Šale Jozef Belický, spolu s viceprimátorom Šale Róbertom Tölgyesim a so zástupcami firmy Midea Slovakia s.r.o., ktorá je sponzorom nového obsluhovacieho zariadenia v kolkárni. Šalianska kolkáreň už niekoľko rokov vychováva úspešných kolkárov, ktorí naše mesto reprezentujú na rôznych súťažiach. Aj vďaka mestu tento šport v Šali napreduje. Predseda TJ Slovan Duslo Šaľa Ladislav Mitošinka preto venoval primátorovi Šale Jozefovi Belickému pamätnú plaketu za podporu kolkárskeho športu. Sponzorovi, spoločnosti Midea Slovakia s.r.o., bol venovaný pamätný pohár ako symbol vďaky za tento šľachetný čin.

Kolkáreň TJ Slovan Duslo Šaľa prešla renováciou už v roku 2017. Do výbavy vtedy kolkárom pribudli nové dráhy a kolky s guľami. Postupne sa tak interiér kolkárne stáva moderným športoviskom. Ani vzhľad budovy zvonka však mestu nie je ľahostajný. Jednou z priorít primátora Šale Jozefa Belického je, aby sa aj fasáda budovy šalianskej kolkárne mohla čoskoro popýšiť moderným vzhľadom.

(DH)