Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 21.05.2023 - 09:10  //  aktualizácia: 21.05.2023 - 09:18  //  zobrazené: 584

Na Pasienkoch sa darilo plavcom.

Na  Pasienkoch sa darilo plavcom.

Druhé kolo Slovenskej plaveckej ligy mládeže (SPLM – plavci do 15 rokov) a  Slovenskej plaveckej ligy (SPL - juniori a seniori) sa uskutočnilo na bratislavských Pasienkoch a bolo vhodnou prípravou pre slovenskú plaveckú špičku pred štartom na majstrovskách Slovenska v Žiline. O dobrú úroveň  podujatia sa postaral aj štart štyroch plavcov:  Jakub Kozmer a Zuzana Hrašková (obaja KVŠ Barakuda Šaľa), Katarína Jánošková a Lukáš Castven (obaja Žralok Bratislava), ktorí v nedávno vydanej ročenke  schválených Slovenských rekordov (poznámka: štatisticky zastrešuje MATES Bratislava)  figurujú ako majitelia najlepších rekordných časov v 14 zápisoch z 32 schválených rekordov: Hrašková (4 x individuálné, 2 x štafeta), Kozmer (2 x individuálné), Jánošková (3 x individuálné a raz štafeta), Častven (raz štafeta), výborne pripravený 50 metrový bazén účasť slovenskej špičky vrátane našich plavcov) a taktiež medzinárodná konkurencia z plaveckého kolektívu Krokodýl Brno.   

Desať medailí putovalo do Šalianskej vitríny

Napriek tomu, že na 2. kole SPLM a SPL štartovalo v šalianskych farbách iba „deviatka“ plavcov (poznámka: chýbal aj Lukáš Kalník (r. 2001), ktorý v I. kole v Trenčíne okrem 2 prvenstiev dosiahol podľa svetových bodovacích tabuliek CMAS  najlepší výkon, keď jeho víťazný čas na 50 metrov BF 19,43 sekundy mal bodovú hodnotu 898 bodov, čo spĺňa vysoké európske výkonnostné parametre a v Bratislave neštartovala ani mladá Annabela Takácsová (r. 2009), ktorá získala v Trenčíne dve medailové umiestnenia), dokázali napriek nízkemu počtu plavcov vybojovať 10 medailových umiestnení, z čoho bolo sedem prvenstiev a tri druhé miesta.

+ Najúspešnejšou  zo šalianskej výpravy bola Zuzana Hrašková (r. 1999), ktorá v seniorskej kategórii vyhrala suverénne všetky tri disciplíny, v ktorých štartovala: 50 a 100 metrov PP a 400 metrov BF (poznámka: v týchto disciplínach štartovali aj ostatní členovia šalianskej výpravy) , zároveň bola aj členkou striebornej zmiešanej štafety v disciplíne 4 x 100 metrov BF, ktorá zaplávala čas: 03:24,88 min..  

+ Najlepší slovenský plutvový plavec za rok 2021 a 2022  Jakub Kozmer (r. 2003) získal pre farby Barakudy dve prvé miesta, striebro v disciplíne 400 metrov RP a bol aj členom úspešnej štafety (2. miesto).
 

+ Rovnaký zlatý medailový zisk vyplávala v kategórii „B“ aj talentovaná Alexandra Slišková (r. 2006), na viac pridala aj 2. miesto na  50 metrov PP a v zmiešanej štafete 4 x 100 metrov BF.


+ V kategórii „B“ vybojovala členka striebornej štafety Katarína Zlatošová (r. 2005) na viac dve štvrté a jedno piate miesto, ktoré priniesli  bodové zisky.

+   Viacero osobných časov zaplávali  a nesklamali ani  ďalší mladí šalianski plutvoví plavci, ktorým sa podarilo dostať do najlepšej „osmičky“ pretekárov. V „C“ kategórii: Nina Pivková (5., 4. a 5. miesto); Patrik Adamkovič (8., 7. a 5. miesto); Jakub Urbán (7. miesto), Norbert Bence Vanko (8. miesto) a v najmladšej „D“ kategórii Daniel Tyúkos ((7. miesto).

 Výsledky šalianskych plutvových plavcov KVŠ Barakuda na prvých dvoch kolách  SPLM a SPL sú dobrou predzvesťou pred slovenským šampionátom v Žiline.

                                                                                                                                JOZEF SKLENÁR