Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.10.2023 - 10:30  //  aktualizácia: 11.10.2023 - 10:52  //  zobrazené: 779

Ministrov sme pozvali, neprišli

Rozhodnutie zrušiť pohotovosť v Šali, katastrofálny stav mosta či nekonečný príbeh o výstavbe obchvatu mesta Šaľa – toto sú témy, na ktoré sme sa chceli opýtať priamo ministra zdravotníctva a ministra dopravy. Pozvali sme ich preto na septembrové mestské zastupiteľstvo. Ani jeden z nich však neprišiel.

Ešte v auguste sme odoslali pozývací list ministrovi dopravy a ministrovi zdravotníctva. Oboch predstaviteľov rezortov sme pozvali na nedávne zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo 21. septembra. Ani jeden z nich však neprišiel. Z ministerstva dopravy nám prišlo ospravedlnenie, že v danom termíne bude minister dopravy Pavol Lančarič na pracovnom rokovaní ohľadne koridorov solidarity v Ríme. Z ministerstva zdravotníctva sme sa reakcie ani nedočkali.

V súčasnosti máme na stole petíciu za záchranu pohotovosti v Šali, pod ktorú sa podpísalo viac ako 4 700 obyvateľov. Podpísané petičné hárky aj so sprievodným listom v najbližších dňoch odošleme ministrovi zdravotníctva, obávame sa však, či pri súčasnej politickej situácii bude problém nášho mesta a okresu  niekým kompetentným vôbec „vypočutý“. Pre záchranu pohotovosti urobíme všetko, čo sa dá. 

 

(ek)