Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.12.2020 - 11:22  //  aktualizácia: 10.12.2020 - 11:25  //  zobrazené: 1178

Mesto rieši vyplatenie permanentiek za nevyčerpané vstupy do plavárne

Na poslednom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali sa riešilo aj vyplatenie permanentiek za nevyčerpané vstupy do plavárne. Majitelia permanentiek za nevyčerpané vstupy do plavárne Duslo, a.s. mohli do konca 20. novembra 2020 posielať  žiadosti na ich vyplatenie.  

Cieľom mesta je, aby sa finančné prostriedky za nevyčerpané vstupy do plavárne čo najskôr vrátili svojim majiteľom. Finančné prostriedky na vyplatenie permanentiek boli na tento rok v rozpočte pripravené. Mesto Šaľa preto poslalo združeniu Aquasport prvú časť finančných prostriedkov ešte v prvej polovici septembra. K prvým majiteľom permanentiek však finančné prostriedky od združenia Aquasport neboli poslané z dôvodu, že má združenie zablokovaný účet a bol podaný návrh na konkurz.

Primátor Šale Jozef Belický spolu s poslancami sa na zasadnutí mestského zastupiteľstva vyjadrili, že tento problém musí byť vyriešený. Mesto sa preto pokúsi prebrať záväzok Aquasportu a finančné prostriedky vyplatí priamo majiteľom permanentiek. V tejto chvíli to ale v zmysle zákona nie je možné, aj napriek snahe primátora Šale a Mestského zastupiteľstva v Šali. Zamestnanci združenia budú vyplatení z Garančného fondu Sociálnej poisťovne.  Mesto to bude riešiť so správcom konkurznej podstaty. Plaváreň svoju činnosť ukončila z jedného dňa na druhý. K činnosti plavárne až do dňa zavretia bolo viazaných takmer 15 zamestnancov, ku ktorým vznikli záväzky vyplatenia finančných prostriedkov, jednak mzdy počas výpovednej lehoty a jednak vyplatenia odstupného.

Mesto dúfalo, že je možné vykonať opravu, ktorá zabezpečí, že plaváreň začne čoskoro naplno fungovať. Ukázalo sa však, že strecha plavárne je v stave, kedy nie je možné vykonať opravu rýchlo, ale musí sa vykonať kompletná rekonštrukcia strechy. Na rekonštrukciu strechy mesto získalo 1 075 000 eur a momentálne obstaráva dodávateľa, ktorý vykoná jej rekonštrukciu.

O ďalších aktualizáciách budeme verejnosť informovať.