Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 21.10.2022 - 09:42  //  aktualizácia: 21.10.2022 - 11:24  //  zobrazené: 1414

Lúčili sa s poslaneckými lavicami

Vo štvrtok zasadli poslanci mesta v súčasnom zložení poslednýkrát. Z 21 poslancov sa štyria už nebudú uchádzať o priazeň voličov. So svojimi kolegami sa rozlúčili Jozef Grell, Ivan Kováč, Tibor Baran a Štefan Bartošovič. Ostatných 16 poslancov si chce svoj post obhájiť.

V službách mesta slúžili desaťročia. Jozef Grell a Ivan Kováč boli poslancami 8 volebných období, od roku 1990. Štefan Bartošovič získal priazeň voličov v šiestich voľbách, poslancom bol od roku 1998. Štvoricu lúčiacich sa poslancov uzatvára Tibor Baran, ktorý bol poslancom od roku 2010, bol aj prednostom mestského úradu a primátorom mesta.  „Z môjho pohľadu ich nemôžem označiť inak, ako piliermi samosprávy. Verím, že ich prínos pre Šaľu oceňuje množstvo ľudí. Chcem im popriať všetko dobré, najmä radosť zo života. Mne – a verím, že nehovorím len za seba, bolo cťou s nimi spolupracovať,“ prihovoril sa primátor Jozef Belický poslancom na štvrtkovom zasadnutí.

„Tie začiatky boli veľmi rozpačité, zakladalo sa mestské zastupiteľstva, chodilo nás tu 32. Raz sme zasadali v jednej miestnosti, inokedy v Hoteli Centrál, zas inokedy v inej reštaurácii. Bolo to veselé. Tie posledné volebné obdobia, ktoré som tu prežil, boli vhodnejšie, ucelenejšie. Aj keď sme mali na niektoré veci iné názory, čo je úplne normálne, ale kultivovaným spôsobom sme si to vysvetlili, našli konsenzus a hlasovali sme pre dobro tohto mesta. Ďakujem, že som tu s vami mohol byť,“ prihovoril sa Jozef Grell poslancom a vedeniu mesta. S kolegami sa rozlúčil aj Ivan Kováč, ktorý zastupoval obyvateľov mestskej časti Veča od roku 1990. „Ja nerád rozprávam verejne, ja som skôr išiel za tým-ktorým referentom a riešil som problémy a otázky priamo s nimi. Posledné roky som sa tu naozaj stretol s ústretovosťou a to je výsledkom zlepšenia tých medziľudských vzťahov,“ hovorí Ivan Kováč. Poslanecké lavice opúšťa po 24-och rokoch aj zástupca občanov Štefan Bartošovič. „Posledné dve volebné obdobia hodnotím ako najúspešnejšie obdobie, ktoré som v mestskom parlamente zažil. Je to zásluha tej mravčej roboty, ktorú odvádza vedenie mesta - „leštilo kľučky“, spriadalo cestičky, ako sa dostať k ľuďom, ktorí rozhodujú o rozdelení peňazí pre mestá. Výsledky sa dostavili,“ dodal Bartošovič vo svojom vystúpení.

Ďakovný list za zodpovedne odvedenú prácu vo volebnom období 2018 – 2022 si prevzali všetci poslanci. O tom, kto nakoniec zasadne do mestského parlamentu najbližšie, sa dozvieme už po 29. októbri.

 

(ek)