Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 08.01.2020 - 11:10  //  aktualizácia: 08.01.2020 - 12:24  //  zobrazené: 1662

Kedy bude zber vianočných stromčekov?

Sviatky sú už za nami a blíži sa čas, kedy sa budeme musieť rozlúčiť aj s vianočnými stromčekmi. Tak ako každý rok, mesto sa aj v tomto roku postará o ich zber. K dispozícii budú dva vývozné termíny.

Termíny vývozov

1. termín:

17. január 2020 (piatok) – rodinné domy Veča a sídliská Šaľa a Veča

V tomto termíne je potrebné vyložiť stromčeky ku kontajnerom na sídliskách do 9-tej hodiny a pred rodinné domy vo Veči do 15-tej hodiny.

18. január 2020 (sobota) – rodinné domy Šaľa

V tomto termíne je potrebné vyložiť stromčeky pred rodinné domy v Šali do 9-tej hodiny.

2. termín:

24. január 2020 (piatok) – rodinné domy Veča a sídliská Šaľa a Veča

V tomto termíne je potrebné vyložiť stromčeky ku kontajnerom na sídliskách do 9-tej hodiny a pred rodinné domy vo Veči do 15-tej hodiny.

25. január 2020 (sobota) – rodinné domy Šaľa

V tomto termíne je potrebné vyložiť stromčeky pred rodinné domy v Šali do 9-tej hodiny.

Prosíme obyvateľov, aby stromčeky riadne odzdobili a nezabudli ani na háčiky z ozdôb. Zároveň Vás žiadame, aby ste stromčeky nevhadzovali do kontajnerov na zmesový odpad, pretože tak nebudú môcť byť ekologicky zhodnotené.

Čo sa týka umelého vianočného stromčeka, v prípade, že ho už neplánujete použiť aj v tomto roku, tak je potrebné ho odviezť na zberný dvor vo Veči. Väčšina umelých stromčekov obsahuje aj iné časti, nie len umelé, preto ho nie je vhodné vhadzovať do kontajnera, ktorý je určený na plast.

Počas uvedených termínov Vám okrem vianočných stromčekov mesto odvezie aj konáre z ovocných stromov, zabudnuté lístie, či ostrihaný vinič. S pravidelným zberom biologického odpadu bude potom mesto pokračovať opäť začiatkom marca. Budeme Vás o tom ešte bližšie informovať.

(DH)