Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 04.12.2019 - 22:28  //  aktualizácia: 05.12.2019 - 19:51  //  zobrazené: 3173

Futbalová Šaľa na Vianočnom turnaji

Vianočný futbalový turnaj po novom

Mestská športová hala v Šali bude patriť v nedeľu v plnej miere vyznávačom halového futbalu, nakoľko sa tu uskutoční už 7. ročník populárneho Vianočného halového futbalového turnaja, na ktorom bude štartovať tak ako pred rokom osem účastníkov. Vianočný futbalový turnaj a jeho šiesty ročník, ktorý sa hral aj na pamiatku  jedného z bývalých hráčov a protagonistov tohto turnaja Tibora Meszlényiho (poznámka: na II. ročníku memoriálu sa zúčastnia aj bývalí slovenskí reprezentanti Dušan Tittel a Július Simon) sa bude tento víkend hrať už pod novým názvom o Pohár spoločnosti MeT Šaľa, spol. s. r. o. . Táto spoločnosť je dlhoročným a spoľahlivým partnerom pre zabezpečenie dodávky tepla na vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody pre šalianske domácnosti a v januári budúceho roku oslávi už 25. výročie svojho vzniku.

O kvalitu nebude núdza

 

Prítomnosť dvoch účastníkov III. futbalovej ligy mužstiev,  v drese ktorých štartovalo v jesennej časti majstrovskej súťaže viacero kvalitných futbalistov: Slovan Duslo Šaľa (Ľuboš Hanzel, Matúš Kochan, či legionári: Kingambo Body – Kongo, Njabulo Mpofu – Zimbabwe, Ihor Lovska – Ukrajina,...) a Slovan Galanta (ex reprezentant Ľubomír Michalík, Roman Matuška, či legionári Kingsley Iheme - Nigéria, Milan Blagojevič – Srbsko,...) by mala byť zárukou kvality. Mužstvo šalianskych Legiend sa predstaví s väčšinou hráčov, čo v minulosti úspešne pôsobili v šalianskom futbale, ale hráči: Martin Vyskoč (ex reprezentant), Ján Čirik  a Marián Ďatko (obaja Nitra) či Daniel Rehák (Liberec) okúsili aj prvoligový chlebík. Prínosom by mal byť aj účastník štvrtej ligy FC Neded, ktorého opory: Peter Peciar a Stanislav Glofák majú aj bohaté skúsenosti z halového futbalu, ďalší hráči Štefan Ambruš, Roman Wágner, či Martin Bocian zasa majú skúsenosti z pôsobenia vo vyšších súťažiach. Ďalší štyria účastníci 7. ročníka: FK Močenok (VI. liga), Dynamo Trnovec n/V a FC Betonáris Šaľa (VII. liga), či FK Hody z predmestia Galanty aj keď v súčasnosti pôsobia v nižších súťažiach,  vedia na takomto podujatí prekvapiť, čo v posledných dvoch ročníku najviac dokázali futbalisti z Hodov, ktorý  5. ročník Vianočného turnaja dokázali dokonca vyhrať!

Prvenstvo obhajujú Legendy

Minulý ročník turnaja bol nesmierne vyrovnaný, keď po poslednom súťažnom zápase (poznámka: bolo ich 28) mala trojica: Legendy Šaľa, FK Hody a Duslo Šaľa po 16 bodov a o poradí rozhodovala mini tabuľka z ich vzájomných zápasov. V nej získali 4 body a skóre 2:1 Šalianske Legendy, ktoré si odniesli aj pohár pre víťaza. Na druhom mieste, s 3 b bodmi a skóre 4:4 skončili FK Hody a najväčšia opora František Valenský si odniesol aj cenu pre najlepšieho brankára. Až tretie miesto so ziskom bodu a skóre 2:3 obsadilo Šalianske Duslo a jeho reprezentant Hector Tubonemi aj cenu pre najlepšieho hráča turnaja. O vyrovnanosti súperov a turnaja hovorí aj ďalšia skutočnosť, že aj o poradí na 4. a 5. mieste, keď mali Galanta a Betonáris Šaľa po 10 bodov  rozhodol v prospech Galanty vzájomný zápas. Na turnaji budú chýbať v tomto ročníku futbalisti ŠK Hájske, ktorí skončili síce pred rokom až na 6. mieste, ale ako jediné mužstvo dokázali poraziť víťaza turnaja Legendy Šaľa (2:0) a vo svojom strede mali aj najlepšieho strelca turnaja Dávida Bennára, ktorý zaznamenal 8 gólov.

O vyrovnanosti súperov hovorí aj ďalšia skutočnosť, že aj o poradí na 4. a 5. mieste, keď mali Galanta a Betonáris Šaľa po 10 bodov  rozhodol v prospech Galanty vzájomný zápas. Na turnaji budú chýbať v tomto ročníku futbalisti ŠK Hájske, ktorí skončili síce pred rokom až na 6. mieste, ale ako jediné mužstvo dokázali poraziť víťaza turnaja Legendy Šaľa (2:0) a vo svojom strede mali aj najlepšieho strelca turnaja Dávida Bennára, ktorý zaznamenal 8 gólov. Prítomnosť mužstiev z vyšších futbalových súťaží, vrátane mužstva Legiend hovorí o tom, že  práve medzi touto štvoricou účastníkov bude treba hľadať vážneho adepta na víťaza siedmeho ročníka Vianočného turnaja.

Osmička účastníkov (poznámka: hrá sa systémom každý s každým) od tretej futbalovej ligy počnúc, siedmou ligou končiac zo šalianskeho a galantského regiónu na 7. ročník turnaja dáva záruku pre vedenie, ale aj priaznivcov, že budú svedkami kvalitnej futbalovej zábavy  a z toho dôvodu je pre nich aj pozvánkou na nedeľu 15. decembra už od 8.30 hodiny do Mestskej športovej haly.  

 JOZEF SKLENÁR   

 

Foto archív FK Duslo Šaľa: tretí z minulého ročníka futbalisti šalianskeho Dusla, tretí z prava Hector Tubonemi, najlepší hráč 6. ročníka Vianočného turnaja.

Poznámka: pre návštevníkov našej stránky pridávame aj vyžrebovanie začiatkov súťažných duelov šalianskych mužstiev v nedeľu dopoludnia (4. kolá).

Vyžrebovanie Vianočného turnaja - 7. ročník  

1.  kolo: 8:30  Močenok – Galanta; 8:46  Neded – Duslo Šaľa; 9:02  Legendy – Betonáris Šaľa;  9:18  Trnovec n/V – Hody.

2. kolo: 9:50  Betonáris – Trnovec n/V; 10:06  Šaľa – Legendy.

3. kolo: 10:54  Legendy – Močenok; 11:10  Trnovec n/V  - Šaľa; 11:26  Hody – Betonáris.

4. kolo: 11:42  Galanta – Betonáris; 11:58  Šaľa – Hody; 12:30  Neded – Legendy.