Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 11.08.2022 - 08:09  //  aktualizácia: 13.08.2022 - 09:00  //  zobrazené: 946

Futbalisti nevykročili správnou nohou.

Futbalisti nevykročili správnou nohou.

Slovan Duslo Šaľa – TJ Jednota Bánová 0:1 (0:0)  

R: Nagy – 106 divákov;  ŽK: Krivošík – Zavadzan, Chupáň, Mráz.  
GÓL: 88. min. Mráz.

DUSLO:: Milošovič – Kotlár, Michalík, Orság, Valentín – Borovský, Krivošík, Oravec (80. min. Rogério), J. Krištof (60. min. Hudák) - Th. Hučko; M. Kochan. Tréner Miloš Foltán.

JEDNOTA: Kosa – Kubena, Bechný, Zavadzan, Prášek – Bielik (82. min. Šoška), Š. Káčer, Chupáň (85. min. Dusa),  Ďurana – Mráz, Horecký. Tréner Michal Šajnoha.

V úvodnom kole III. ligy skupina západ nového ročníka 2022/2023 sa stretli mužstvá, ktoré skončili v minulom ročníku tretích líg na popredných miestach (poznámka: Šaľa v skupine západ v konkurencii 18 mužstiev na 4. mieste, Bánová v III. lige stred v konkurencii 16 mužstiev skončila na 5. mieste), na viac Šaľa sa mohla pochváliť druhou najlepšou ofenzívou v III. lige západ - 76 gólov;  familárne nazývaná Žilina „C“ (poznámka: Bánová je jednou z predmestských častí Žiliny) mala najlepšiu obranu v III. lige stred., keď inkasovala iba 25 gólov.   

Škoda, že súboj kvalitných kolektívov ovplyvnil silný vietor, ktorý sťažoval kontrolu lopty. Hostia s výhodou vetra v chrbte začali z ostra a už v 4. minúte vytláčal Milošovič na roh delovku Zavadzana do šibenice. Značne omladený kolektív chemikov, z ktorého odišlo pred sezónou 6 hráčov kontroval o 10 minút  neskôr hlavičkou  kapitána Kochana a v 23. minúte aj prudkou strelou, ktoré zneškodnil pozorný Kosa. Technicky vybavení hostia  pohrozili nebezpečnou hlavičkou Horeckého po pol hodine hry, ale najväčšiu príležitosť malo Duslo v 37. minúte, keď najmladší domáci hráč Jakub Krištof sa „pohral“ s obranou hostí, prestrelil aj vybiehajúceho brankára Rosu, ale z bránkovej čiary zachraňoval Kubena.  

Po zmene strán sa hralo podstatne viac v réžii domácich, keď dobré strelecké príležitosti  Hučka, Borovského a hlavičku Orsága zlikvidoval brankár Bánovej Kosa a strieľanému centru Kotlára a teči  Kochana chýbali iba milimetre. Rozhodnutie padlo v záverečných sekundách, keď v 88. min. v situácii zaváňajúcej postavením mimo hry stojaci Mráz zblízka vsietil jediný gól hostí v dueli v ktorom prehralo lepšie mužstvo. Márne boli protesty domácich hráčov a priaznivcov a  dohady nevyvrátil ani  videozáznam. Arbitri vládli, vládnu a budú vládnuť na  svete (viď  nedávne TV prenosy zápasov slovenských zástupcov v európskych pohároch) a tak sa z nečakaného troj bodového zisku tešili napokon hostia. Domácim zostali ipo zápase ba oči pre plač.
+ + + 

Ďalšie výsledky III. ligy západ - 1. kolo: Sereď - Vrakuňa 4:0 (1:0); Hamšík Academy Banská Bystrica - Kalná n/H 1:1; Martin - Veľké Ludince 0:1; Galanta - Malženice 2:2; Nové Mesto n/V Inter Blava 4:3; Častkovce - Podkonice 3:1; Beluša - Nové Zámky 3:1.  

Najbližší program: sobota 13.8.2022 o 17.00 FK Malženice - Duslo Šaľa. 

                                                    JOZEF SKLENÁR

Foto.M.Pospiš