Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 11.07.2016 - 15:24  //  aktualizácia: 11.07.2016 - 15:27  //  zobrazené: 2217

Ďalšie víťazstvo našich hádzanárok!

Šalianske hádzanárky sa nedávno stali trojnásobnými majstrami SR, uplynulý víkend si vybojovali prvenstvo na medzinárodnom turnaji v Slovinsku!

Ďalší úspech šalianskych hádzanárskych nádejí. Minulý týždeň sa zúčastnili staršie žiačky HK Slovan Duslo Šaľa na prestížnom medzinárodnom hádzanárskom turnaji Eurofest handball festival 2016, ktorý sa konal už po 24.-krát v slovinskom Koperi. Pre tím, ktorý pred mesiacom oslavoval zisk tretieho titulu majstra Slovenska za sebou, to bola premiéra na tomto podujatí. Vo svojej kategórii sa postupne stretli s domácim ŽRK Izola, ktoré zdolali 14:10, s našim HC Tatran Stupava, víťazstvo 14:10, poľský SPR Sosnica Gliwica porazili 17:7, španielsky CB Urduliz 21:9. Najťažšieho súpera HC Jindřichov Hradec dokázali zdolať 11:10. V priebehu zápasu už dievčatá prehrávali 5:9, ale fantastickým finišom dokázali otočiť tento duel vo svoj prospech. V nasledujúcom stretnutí sa baby viezli na víťaznej vlne a belgického rivala HC Wilrijk porazili 15:12. Posledný súper nášho družstva bol SP Neerpelt (Belgicko), ktorý dievčatá jasne zvládli 15:6 a bez straty bodu sa stali víťazkami svojej kategórie. Okrem víťaznej trofeje si dievčatá užili kúpanie v mori a bohatý pozápasový program. Trénerka Žofia Čemanová bola spokojná s výbornými výkonmi celého družstva počas turnaja a ďakuje p. Ševčíkovi, ďalším sponzorom a rodičom za pomoc pri organizovaní účasti na tomto podujatí.

 

Zostava: K.Kusyová, B.Vnuková-L.Miťková, G.Kollerová, L.Letková,H.Potúčková,D.Gállová,L.Roszivalová,R.Bírová,O.Ščípová,V.Poszonyiová,B.Ševčíková,B.Olláriová,trénerka Ž.Čemanová, ved. družstva L. Čemanová. 

 

Marián Letko

  • HK Slovan Duslo Šaľa
  • HK Slovan Duslo Šaľa, Eurofest - Slovinsko