Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.08.2021 - 14:47  //  aktualizácia: 06.08.2021 - 14:52  //  zobrazené: 1195

Ďalší deň na bývalom kúpalisku

Na kúpalisku to žilo aj v piatok. Kosci si dnes vzali na mušku zadnú časť areálu, klienti Krízového centra v Šali sa nezastavili s vypratávaním priestorov a dievčatá i chlapci z mládežníckeho parlamentu tiež odviedli kus práce. Prišlo aj niekoľko mestských poslancov.

„To kúpalisko veľmi-veľmi chýba občanom. Stále sa na to pýtajú, kedy sa to bude rekonštruovať. Sme veľmi radi, že sa začalo s touto úpravou areálu pre projektové zameranie,“ povedal mestský poslanec Róbert Andráši. Podobne pozitívne vníma dianie aj poslanec Peter Gomboš. „Môj syn, teraz už 45-ročný, sem chodil. Učil sa tu plávať, Ivan Vaško bol plavčík. Bol tu veľký skokanský mostík, skákali z neho malé deti. U nás je aj pláž na Váhu, ale predsa, kúpalisko bolo top. Mnohí naši obyvatelia chodia do širokého okolia na kúpaliská, takže mesto Šaľa kúpalisko veľmi potrebuje,“ priblížil svoj názor.

Práce tu prebiehajú od pondelka. Areál je svetlejší a nepripomína už prales, ale skôr kus histórie. Čistiace práce hradil potenciálny investor, ktorý k ďalším krokom realizácie projektu potrebuje k areálu geodetické zameranie. „Prišiel sem geodet zameriavať a ten povedal, že túto džunglu vám neviem zamerať. Z toho vyplynula táto úprava areálu. Bez toho sa nevieme pohnúť. Projektant vám možno povie, že tento alebo tamten objekt treba zrovnať so zemou. Bez tohto nemáme ani základný rozpočet k príprave terénu. Potom prídeme na mesto, predstavíme zámer na zastupiteľstve a potom sa dostávame k tomu, ako tá spolupráca bude vyzerať,“ vysvetlil zástupca investora.

Počas tohto týždňa naplnili a odviezli 8 kontajnerov zeleného odpadu, jeden naplnili starými pneumatika a veľké množstvo veľkorozmerného odpadu, vrátane starých nábytkov či spotrebičov, čaká tiež na likvidáciu.

Na záver prišli uvariť všetkým usilovným pomocníkom fajnový guláš. Varešku chytila do rúk šikovná Veronika Kružlicová a jej partia z Únie slabozrakých a nevidiacich v Šali. Ďakujeme všetkým, ktorí priložili ruku k dielu.

 

(ek)