Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 02.09.2021 - 14:39  //  aktualizácia: 02.09.2021 - 14:45  //  zobrazené: 1173

Začal sa nový školský rok

Iskričky v očkách, kvietok v ruke a srdcia plné očakávaní. Aj takto sa začal veľký deň pre viac ako 220 prváčikov v Šali. Svoje brány otvorilo šesť základných škôl v meste. V troch z nich privítali detičky aj zástupcovia mesta.

„Aj keď budú musieť mať na sebe rúška, budete vidieť ich oči, ako sa smejú a ako veľmi sa na vás tešia,“ prihovorila sa viceprimátorka Šale Danica Lehocká prváčikom na ZŠ Ľ. Štúra v Šali počas otvárania školského roka. Zaspomínala na svoje školské roky, ktoré trávila práve v tejto škole. Deťom zaželal veľa úspechov, množstvo nových vedomostí a najmä zdravie aj primátor Šale Jozef Belický. Prihovoril sa žiakom ZŠ Hollého vo Veči. Zástupca primátora Róbert Tölgyesi sa zúčastnil na otvorení školského roka na ZŠ J. C. Hronského v Šali. Všetci vyjadrili veľkú vďaku zamestnancom škôl za trpezlivosť a oddanosť počas uplynulého školského roka poznačeným pandémiou a veria, že sa situácia už nezopakuje.  

Do školských lavíc šalianskych základných škôl zasadlo viac ako 2100 žiakov. Do 13-tich prváckych tried bude chodiť viac ako 220 prváčikov. Je ich o niečo viac ako v predchádzajúcom školskom roku.

Počas prvého školského dňa premáva MHD zdarma. Bezplatnú jazdu si budú môcť cestujúci užiť aj 22. septembra, kedy bude MHD v rámci Európskeho týždňa mobility opäť zdarma.

(EK, foto: EK, DH)