Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 08.11.2022 - 14:33  //  aktualizácia: 08.11.2022 - 14:44  //  zobrazené: 1019

Žiakom sa predstavili stredné školy

Pomôcť deviatakom pri rozhodovaní, kam na strednú školu, môže burza stredných škôl. Na utorkovej burze sa predstavilo 16 stredných škôl najmä z galantsko-šalianskeho, ale aj širšieho regiónu.

Kvôli pandémii sa burza nekonala už tri roky. Dnes sa mali žiaci možnosť zoznámiť so strednými školami zo širšieho okolia. Každá stredná škola mala priestor na prezentovanie svojich študijných odborov, spôsob prezentácie bol na ich kreativite. „Z nášho mesta tu máme tri stredné školy. Prišli školy aj z Galanty, Nitry, zo Serede, z Trnavy, Hurbanova, Ivanky pri Dunaji, Modry, Dunajskej Stredy, ale napríklad aj z obce Hodruša-Hámre. Oslovili sme všetky základné školy v meste a šesť základných škôl z okresu. Očakávame asi 360 žiakov základných škôl, ktorí sa prídu na burzu pozrieť,“ priblížila vedúca Spoločného školského úradu v Šali Mariana Takáčová.

„Cieľom takejto burzy je, aby si deti vyberali povolanie, ktoré budú študovať s vedomím, že to bude v budúcnosti ich chlebom. Aby nekončili na úrade práce v evidencii, aby ich nemusel úrad práce rekvalifikovať – preto je dôležité, aby si vybrali správnu školu,“ hovorí viceprimátorka Šale Danica Lehocká, ktorá burzu otvorila.

(ek)