Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.03.2023 - 15:44  //  aktualizácia: 07.03.2023 - 15:45  //  zobrazené: 1118

„Zatvorenú“ cestu na V. Šrobára otvoríme

Havarijný stav kanalizácie spôsobil, že uzavretú časť cesty na Ulici V. Šrobára musí mesto otvoriť a napojiť na komunikáciu pri garážach. Časom sa z nej stane jednosmerná ulica.

V jednom z činžiakov je problém s kanalizáciou, opravovať by sa mali podľa našich informácií tri prípojky. Správkyňa opisovala situáciu ako havarijnú, ktorú musí urýchlene vyriešiť. Keďže práce si budú vyžadovať prítomnosť strojov a tým pádom aj obmedzenie v premávke, činžiak, ktorý sa končí slepou uličkou, by mal problém s prístupom. „Celé parkovisko by bolo tým pádom odstavené a nebol by tam žiaden prístup pre druhý činžiak. Bol by s tým problém pre záchranné zložky, vývozcu odpadu, ale aj pre obyvateľov. Teraz to otvoríme, aby sa tadiaľto dalo prechádzať. Pri tom prvom činžiaku tak môžu opravovať kanalizáciu bez toho, aby to výrazne obmedzilo prístup pre ostatných,“ vysvetľuje Miroslav Políček z referátu dopravy MsÚ Šaľa. Dnes tu preto pribudla dopravná značka so zákazom parkovania v časti, kde sa bude slepá ulička napájať na komunikáciu pri garážach. Zajtra sa začnú realizovať práce, dobuduje sa cesta.

Tá zostane otvorená z oboch strán aj po vyriešení problému s kanalizáciou, nakoľko mesto už dávnejšie plánovalo zjednosmernenie tejto ulice. „Zjednosmernenie plánujeme realizovať v tomto roku, vyžaduje si to však aj úpravu parkovacích miest, je to náročnejšie na riešenie a tiež na financovanie,“ vysvetlil Políček. S blížiacim sa termínom zjednosmernenia budeme informovať.

 

(ek)