Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.01.2021 - 11:54  //  aktualizácia: 12.01.2021 - 12:00  //  zobrazené: 2168

WIFI PRE TEBA je tu pre vás

V Šali vznikli ďalšie bezplatné WiFi zóny. K vysokorýchlostnému internetu zdarma sa tak budú môcť obyvatelia, či návštevníci mesta pripojiť napríklad aj v obľúbenom nemocničnom parku, či v knižnici. Vďaka projektu s názvom WiFi pre Teba – Šaľa vznikla desiatka lokalít, kde môžete na internete „surfovať“ bezplatne.

Mesto získalo na tento projekt podporu z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Vďaka tejto podpore mohla radnica nainštalovať 6 interných a 6 externých prístupových bodov na bezplatný internet. Ide o verejne prístupné budovy, ako je Kultúrny dom vo Veči, Kultúrny dom v Šali, Mestská knižnica J. Johanidesa, Mestský úrad Šaľa. V uliciach mesta budete môcť využívať bezplatnú  WiFi zónu vo Veči na Pribinovom námestí a v Šali v okolí amfiteátra (tzv. Centrálna mestská zóna), v druhej časti pešej zóny až ku knižnici, v Nemocničnom parku medzi ulicami Feketeházyho, Kráľovská a Nemocničná. Voľne dostupnou bezplatnou sieťou bude pokrytá aj lokalita okolo záchytného parkoviska na Dolnej ulici – časť Parku novorodencov a okolie mestského cintorína v Šali - časť vnútrobloku L. Novomeského.   

Cieľom výzvy, cez ktorú sa projekt realizuje, bolo, aby na Slovensku malo čo najviac ľudí prístup k bezplatnému a vysokorýchlostnému internetu. Výsledky projektu budú slúžiť nielen občanom, ale aj návštevníkom mesta Šaľa. Táto WiFi sieť je nielen bezplatná, ale aj bez hesla. Všetky prístupové body sa identifikujú (SSID) ako WiFi pre Teba a po úspešnom pripojení sa každému užívateľovi zobrazí ako uvítacia stránka www.sala.sk. Po prvom napojení sa pri zmene lokality, sa automaticky nalogujete aj v rámci ďalšej wifi zóny v meste zriadenej cez tento projekt. Funguje to jednoducho a prakticky.

Aj týmto projektom chce mesto zabezpečiť zvýšenie pokrytia širokopásmovým internetom na miestach komunitného života a tým sprístupniť tieto služby širokej verejnosti.

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie

vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.