Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.04.2022 - 13:50  //  aktualizácia: 07.04.2022 - 13:56  //  zobrazené: 1729

Vynovenia sa dočká celá škola

Vďaka projektu Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien sa podarí dokončiť rekonštrukciu všetkých budov ZŠ Ľ. Štúra v Šali. Mesto na zateplenie budovy školského klubu detí, jedálne a tiež telocvične získalo financie z Nórskych fondov.

Mesto získalo z Nórskych fondov celkovo približne 730-tisíc eur, projekt je rozdelený na dve časti. Financie budú investované jednak do medzihrádzového priestoru a druhá časť financií, vo výške približne 230-tisíc eur, pôjde na zateplenie spomínaných budov. Práce sa začali v týchto dňoch a potrvajú približne dva mesiace. Chod školy by práce nemali výraznejšie ovplyvniť.

Pred dvoma rokmi sa mestu podarilo zrekonštruovať tri hlavné časti školy aj zo zdrojov Environmentálneho fondu. Vďaka Nórskym fondom sa škola postavená v roku 1963 dočká kompletného vynovenia. Okrem estetického efektu má projekt zmysel aj z hľadiska úspory energií. „Škola bude v rovnakej farebnej línii. Tešíme sa aj vzhľadom na polohu našej školy, že v centre mesta budeme mať reprezentatívnu budovu,“ hovorí s radosťou riaditeľka ZŠ Ľ. Štúra Eva Aláčová.

Spoločným úsilím k zelenejkonkurencieschopnej a inkluzívnej Európe

Working together for a greencompetitive and inclusive Europe

 

(ek)