Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 19.10.2021 - 15:06  //  aktualizácia: 30.11.2021 - 09:51  //  zobrazené: 1171

Vstup pred cintorínom ožil

Pred vstupom do mestského cintorína boli dva záhony, ktoré už nespĺňali svoje poslanie. V utorok to radnica zmenila. Z Nadačného fondu Tesco v Nadácii Pontis zakúpilo mesto 90 kríkov, 9 stromov a mobiliár. Radnica sa rozhodla za pomoci dobrovoľníkov oživiť aj záhon na druhej strane chodníka.

Pomôcť s prácami prišli aj z OZ Petra Bošňáka, ľudia bez domova z Krízového centra a s prípravnými prácami pomohli aj študenti z Mládežníckeho parlamentu Šaľa. Z grantu vo výške 1300 eur bolo potrebné terén najskôr vyčistiť, následne upraviť pozemok a potom zasadiť 9 stromov (tis) a 90 kríkov. Miesto tu dostala aj jedna lavička a smetný kôš.

Dámy z miestneho kvetinárstva si všimli naše práce pred cintorínom. Chceli prispieť a darovali mestu tri krásne symboly dušičiek. Žlté chryzantémy vysadíme s OZ Petra Bošňáka a s ľuďmi z Krízového centra v Šali. Upravíme a skrášlime tak aj druhý záhon pri vstupe do cintorína.

V súvislosti s blížiacimi sa Sviatkami všetkých svätých bude cintorín otvorený dlhšie. Informácie o zmenených otváracích časoch prinesieme v najbližších dňoch.

 

Tento projekt bol podporený z z grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame prostredníctvom Nadačného fondu Tesco v Nadácii pontis

Aktivity projektu podporilo Tesco

 

(ek)