Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.01.2020 - 12:54  //  aktualizácia: 11.01.2020 - 12:56  //  zobrazené: 3332

Vo Veči nová herňa nepribudne

Otváranie herní a s nimi spojené riziko závislosti od hazardných hier je jednou z najdiskutovanejších tém na Slovensku. O tom, že by vo Veči mala vzniknúť nová herňa sa rozpútala diskusia aj v našom meste. Išlo však o nepravdivú informáciu.

Mylné informácie, ktoré sa objavili na sociálnej sieti o tom, že vo Veči v budove COV vznikne nová herňa, nie sú pravdivé. Konanie, ktoré prebieha na Mestskom úrade v Šali sa týka herne, ktorá tam reálne existuje už niekoľko rokov. Momentálne táto herňa prikúpila nové priestory a plánuje tam vykonať zmeny.

Zákon obmedzuje prevádzkovanie herní len v blízkosti škôl, ale v zásade je to podnikanie ako každé iné. V prípade úplného vykázania herní z mesta, je to dlhý proces, nie vždy s úspešným koncom.

Šaľa sa za posledné roky zaradila medzi najbezpečnejšie mestá na Slovensku a pevne veríme, že to tak ostane i naďalej. ,,Bezpečnosť je v našom meste prvoradá. Momentálne nemáme poznatky o tom, že by herne narúšali verejný poriadok,“ vyjadril sa k téme primátor Šale Jozef Belický. Večania sa tak prírastku novej herne obávať nemusia.

(DH)